Deschiderea oficiala a punctului de lucru al Agentiei Europene pentru Siguranta si Antidrog

Deschiderea oficiala a punctului de lucru al Agentiei Europene pentru Siguranta si Antidrog
Joi, 30 mai 2013, la Sala Europa de la Casa de Cultura a Studentilor, va avea loc inaugurarea punctului de lucru din Cluj-Napoca al Asociatiei Europene pentru Siguranta Antidrog, care este o organizatie internationala cu 21 de puncte de lucru deschise in tara.

 La festivitate vor fi prezenti reprezentanti ai oficialitatilor locale, ai unor institutii de stat din domeniul sanatatii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Inspectoratului de Politie, precum si specialsti in educatie si psihologie. Impreuna doresc initierea unui proiect comun care are ca scop prevenirea si diminuarea fenomenului consumului de tutun, alcol, etnobotanice si droguri, proiect ce va fi desfasurata atat in scoli din municipiul Cluj-Napoca, cat si din judet.

Obiectivul pe care ni-l propunem este sa oferim elevilor si adolescentilor informatii corecte despre efectele consumului de substante nocive organismelor lor in dezvoltare si sa le dam posibilitatea de a intelege, pe diferite nivele de varsta, cat de daunatoare sunt aceste obiceiuri. Elevii vor avea ocazia sa primeasca informatii si sa puna intrebari pe acest subiect, iar specialistii implicate in proiect, psihologi, medici, politisti si asistenti sociali, le vor da raspunsurile pertinente. Dorim sa intram in cat mai multe scoli si licee, dorim sa ajungem in cat mai multe scoli din mediul rural, pentru ca ne preocupa sanatatea fizica si mentala a generatiei care ne urmeaza. Ne-am implicat in acest proiect cu credinta efortul nostru sustinut, impreuna cu partenerii nostril Inspectoratul Scolar Judetean si Inspectoratul de Politie, va contribui la diminuarea numarului de consumatori de droguri, precum si la scaderea numarului celor care fumeaza, consuma alcool sau substante etnobotanice.

 

Comenteaza