Clujul conduce în topul consumatorilor de canabis ajunşi la Urgențe

Clujul conduce în topul consumatorilor de canabis ajunşi la Urgențe
Cel puţin un fumător de canabis ajunge zilnic la Urgenţe. Agenţia Naţională Antidrog a făcut o listă cu judeţele din ţară în care sunt cele mai multe astfel de cazuri.

Cei mai mulţi sunt diagnosticaţi cu intoxicaţie după ce au fumat prea multă iarbă, dar alţii au ajuns cu simptome mai rele după ce au combinat canabisul cu alte substanţe interzise sau alcool şi medicamente. De obicei, tinerii consumatori urmăresc relaxarea în urma consumării acestui drog şi recunosc că fumează inclusiv la muncă, scrie digi24.ro.

Ultimul raport al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că, în 2016, 543 de oameni au cerut ajutor medical de urgenţă după ce au consumat canabis. Cei mai mulţi sunt din Cluj, Timiş, Bucureşti şi Iaşi, iar diagnosticul pus de medici pentru majoritatea din ei a fost unul clar: intoxicaţie.

Medicii spun că uneori consumatorii de droguri se feresc să ajungă la spital, din cauză că ar putea fi traşi la răspundere, însă consumul de stupefiante nu este incriminat în România, ci doar deţinerea în vederea consumului.

Comenteaza