Cât e chiria în Cluj-Napoca. Unele apartamente s-au scumpit cu peste 15%

Cât e chiria în Cluj-Napoca. Unele apartamente s-au scumpit cu peste 15%
| Foto: Visit Cluj

În luna mai, apartamentele cu două și trei camere din Cluj-Napoca s-au scumpit cu peste 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul lunii mai, chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat între 220 de euro și 300 de euro. Pentru apartamentele de două camere, costul mediu s-a situat între 350 de euro (în Timișoara) și 460 de euro (în Capitală și Cluj-Napoca), în timp ce pentru cele de trei camere, prețurile medii au oscilat între 400 de euro și 640 de euro, potrivit imobiliare.ro.

Scupiri de peste 15% pentru chiriile din Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate au stagnat la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 599 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,5%.

Cât e chiria în Cluj-Napoca. Unele apartamente s-au scumpit cu peste 15%Sursă: imobiliare.ro

Față de aceeași perioadă a anului trecut, chiriile pentru garsoniere s-au scumpit cu 10,5% în Cluj-Napoca, iar apartamentele cu două camere costă mai mult cu 15,4%, mai arată sursa citată.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 460 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 640 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+10,5%).

 

Comenteaza