Ce așteptări are Sabău de la meciul cu UTA: "Trebuie să avem încredere, să nu ne fie teamă"

Ce așteptări are Sabău de la meciul cu UTA: "Trebuie să avem încredere, să nu ne fie teamă"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj va juca la Arad în cea de-a doua etapă a play-out-ului Superligii României.

După pauză cauzată de meciurile echipei naționale, "studenții" revin la treabă și se vor duela cu UTA, echipă aflată pe loc de baraj. Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit ce așteptări are de la partida ce va avea loc la Arad și a vorbit despre jocul agresiv al adversarilor.

"Am avut o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine, am avut încredere și entuziasm după ultimul joc. Au apărut mici probleme de sănătate, înercăm să recuperăm anumiți jucători. Pentru UTA poate nu e un meci decisiv, însă e unul foarte important.

De altfel, și pentru noi e la fel. Trebuie să fim concentrați pe obiectivul nostru, să nu cedăm. Tot timpul am atras atenția, e nevoie de acea stare de spirit care te ajută să progresezi. Noi am arătat bine atunci când ne-am și pregătit foarte bine. Cred că așa va trebui să arătăm și la Arad, trebuie să avem încredere să jucăm fotbal, să nu ne fie teamă.

Trebuie ca toți jucătorii să fie implicați și să dea tot. Din punct de vedere fizic și al organizării, UTA a arătat destul de bine. Au fost unele meciuri în care au pierdut pe final, dar rămân o echipă care nu abandonează lupta niciodată.

Nu trebuie să mergem acolo cu o stare de mulțumire dată de faptul că stăm bine în clasament sau că am putea juca un baraj de cupe europene. Cu un joc pierdut ești la diferență foarte mică de ultimele clasate.

Eu sunt conștient că obiectivul nu e realizat și sper să înțeleagă asta și jucătorii. Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal. Arătăm ca o echipă discplinată, cu entuziasm", a declarat antrenorul.

Sabău, nemulțumit de ora la care se va disputa partida

Tehnicianul Universității Cluj se declară dezamăgit de faptul că formația sa a fost programată să joace la amiază și crede că evoluția jucătorilor va fi influențată de acest aspect.

"Cu siguranță meciul nu va avea un super ritm. E o altă stare fizică și contează foarte mult. Ne-au programat mult prea devreme. Eu în Olanda jucam la 14:30, dar asta se întâmpla de fiecare dată", a explicat Sabău.

Meciul dintre Universitatea Cluj și UTA e programat sâmbătă, 1 aprilie, de la 12:00.

Comenteaza