Celebra plajă Navagio din Zakynthos, rămâne închisă şi sezonul acesta

Celebra plajă Navagio din Zakynthos, rămâne închisă şi sezonul acesta
| Foto: https://www.invia.hu/blog/

Cea mai populară plajă din insula grecească Zakynthos va rămâne închisă şi în aceasta vară din cauza riscului de alunecare de teren. 

Autorităţile de pe insula ionică Zakynthos au decis să menţină plaja Navagio, o populară destinaţie turistică, închisă turiştilor în această vară, de teama alunecărilor de teren, scrie Kathimerini

Decizia de a interzice accesul pe plaja Navagio a fost recomandată de o echipă de experţi de la Organizatia de Planificare şi Protecţie Antiseismică (OASP), în urma unei verificări la faţa locului pe 8 martie. Expertiza este parte a unei reevaluări periodice a siguranţei acesteia.

Plaja Navagio era deja interzisă localnicilor şi vizitatorilor din septembrie anul trecut, după ce un cutremur cu magnitudinea 5,4 a provocat căderea în golf a unor roci mari de pe stâncile care înconjoară plaja.

Cutremurul din anul 2022 s-a resimțit în insulele turistice din Marea Ionică, între Zakynthos și Kefalonia. Autoritățile elene au decis să închidă celebra plajă Navagio din Zakynthos, din cauza unor alunecări de teren provocate de seism. Zona a fost evacuată, iar turiștii și ambarcațiunile nu au mai avut voie să se apropie de plajă.

„Siguranţa rezidentilor şi a vizitatorilor este mai presus de orice, iar decizia a fost luată ţinând cont de noile date ştiintifice ale OASP, având în vedere numărul mare de vizitatori din zonă în timpul sezonului turistic”, a declarat ministrul Turismului, Vassilis Kikilias.

Un alt cutremur, care a avut loc în luna septembrie 2018, a prăbușit pe plaja Navagio o parte din peretele stâncii, rănind ușor șapte persoane. Zona insulelor Ionice este mereu afectată de seisme, de-a lungul istoriei acestea distrugând orașe întregi (Lefkas).

Comenteaza