Cluj Arena nu e încă GATA pentru Euro U-21! Se schimbă porțile și se montează noi bucăți de gazon

Cluj Arena nu e încă GATA pentru Euro U-21! Se schimbă porțile și se montează noi bucăți de gazon
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Turneul final al Campionatului European de Tineret va fi organizat, în perioada 21 iunie - 8 iulie, în România și Georgia. Chiar dacă mai sunt două săptămâni până la debutul competiției, la stadionul Cluj Arena mai sunt lucruri de făcut.

Lucrările de înlocuire în integralitate a gazonului de pe Cluj Arena au fost finalizate la sfârșitul lunii aprilie. A fost pentru prima dată când gazonul a fost schimbat integral din bani publici. Valoarea totală a contractului a fost de puțin peste 2,6 milioane de lei.

Totuși, pentru buna desfășurare a meciurilor de la Campionatul European de Fotbal U21, forul administrativ județean va mai trebuie să plătească aproximativ 9.500 de euro pentru un gazon artificial care va fi folosit în zona de siguranță adiacentă suprafeței de joc.

Conform caietului de sarcini, având în vedere faptul că în perioada 21 iunie – 5 iulie în România se desfășoară Campionatul European de Fotbal U21 și faptul că stadionul Cluj Arena va fi gazda a 4 meciuri internaționale, este necesară pregătirea stadionului pentru desfășurarea meciurilor internaționale conform reglementărilor UEFA.

Conform ghidului UEFA privind calitatea terenului – întreținerea terenului cu gazon natural ediția 2018, care a fost elaborat cu scopul de a oferi sfaturi generice în ceea ce privește întreținerea, pregătirea, administrarea, monitorizarea și evaluarea terenurilor – este necesar ca zona din imediata apropiere a terenului (zona de siguranță) să fie sigură pentru jucători și arbitri.

De aceea, dacă stadionul este utilizat pentru alte evenimente sportive, precum evenimentele de atletism, trebuie instalat un gazon artificial suplimentar de înaltă calitate în jurul terenului de joc, bine fixat de sol și îmbinat perfect cu gazonul natural. Prezentarea terenului și condițiile de joc trebuie să fie la cel mai înalt nivel de calitate pentru partidele de fotbal profesioniste. În practică, acest lucru înseamnă că terenurile trebuie să aibă un sistem de scurgere eficient, să fie netede și uniforme, să fie sigure pentru jucători, să permită desfășurarea unei partide în condiții optime, să aibă un impact vizual bun.  

Condițiile terenului influențează calitatea fotbalului jucat și reprezintă competiția, stadionul, clubul gazdă și țara. Gazonul artificial pentru zona de siguranță adiacentă terenului să aibă aspect și performanțe comparabile cu alte terenuri considerate ca fiind de un standard internațional similar", se arată în documente.

De asemenea, un alt anunț de achiziție directă postat pe site-ul CJ Cluj informează despre furnizarea de porți de fotbal realizate din profil de aluminiu oval, inclusiv sisteme de întindere a plasei pentru stadionul Cluj Arena. În acest caz, valoarea contractului este de aproximativ 2.000 de euro

Programul complet al meciurilor de la EURO U21 organizate la Cluj-Napoca:

Grupe: Joi, 22 iunie
- 19:00 Norvegia – Elveția (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)
- 21:45 Franța – Italia (Cluj Arena, Cluj)
• Duminică, 25 iunie
- 19:00 Elveția – Italia (Cluj Arena, Cluj)
- 21:45 Norvegia – Franța (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)
• Miercuri, 28 iunie
- 21:45 Elveția – Franța (Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj)
- 21:45 Italia – Norvegia (Cluj Arena, Cluj)

Sferturi de finală: Duminică, 2 iulie
- 22:00 1D vs 2B (Cluj Arena, Cluj).

Vezi AICI ce jucători de zeci de milioane de euro, viitoare staruri ale fotbalului european, vin la Cluj-Napoca.

Comenteaza