Clujeanul Vasile Dîncu, de Ziua Europei: „Integrarea României în UE semnifică un proiect de pace, prosperitate și bunăstare”

Clujeanul Vasile Dîncu, de Ziua Europei: „Integrarea României în UE semnifică un proiect de pace, prosperitate și bunăstare”

Senatorul PSD de Cluj susține că libertatea, democrația și statul de drept sunt valori esențiale pe care trebuie să le apărăm ca valori fundamentale ale europenității României. 

Totodată, fostul ministru al Apărării le-a urat un „la mulți ani” tuturor cetățenilor europeni.

Simbol al păcii și unității în diversitate, Ziua Europei este ziua istorică în care a fost pronunţată Declaraţia Schuman. Pentru noi, românii, este și Ziua fericită a proclamării Independenței României. Pentru România europeană, această dată semnifică faptul că libertatea, stabilitatea și dezvoltarea reprezintă îndatoriri și responsabilități asumate istoric, pe care trebuie să le prețuim și să le prezervăm împreună.

Integrarea României în UE semnifică un proiect de pace, prosperitate și bunăstare, a cărui țintă finală se construiește cu dificultate, dar printr-o asumare puternică de solidaritate politică și civic. Libertatea, democrația și statul de drept sunt valori esențiale pe care trebuie să le apărăm ca valori fundamentale ale europenității României. Aceste realizări politice, sociale și economice sunt rațiunile care fac din Uniunea Europeană un model pe scena internațională.

Pentru România, semnificația multiplă a evenimentelor care simbolizează Ziua Europei este un îndemn de continuitate și de desăvârșire a proiectului național în cadrul proiectului european. La mulți ani Europa, la mulți ani cetățeni europeni!”, a transmis Vasile Dîncu.

Comenteaza