Foto Clujenii au profitat de vremea frumoasă și participă în număr mare la Sports Festival

Clujenii au profitat de vremea frumoasă și participă în număr mare la Sports Festival
Sports Festival 2023 ziua 1
Sports Festival 2023 ziua 1
Sports Festival 2023 ziua 1
Sports Festival 2023 ziua 1
Sports Festival 2023 ziua 1
Sports Festival 2023 ziua 1

Cel mai mare eveniment din România dedicat sportului și-a deschis porțile astăzi și propune o serie de activități inedite.

Vremea bună și ziua liberă i-au adus pe clujeni în număr mare la prima zi de Sports Festival. Ediția din acest an propune din nou o serie de activități dedicate atât celor mici, cât și adulților. Așadar, Ziua Copilului a fost prilejul perfect pentru copii și părinți deopotrivă să participe și să se implice în cadrul activităților de la Sports Festival 2023.

Pe lângă aspectul sportiv, prima zi a propus și o serie de discuții în cadrul Sports Talks, unde invitați au fost Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival, Mihai Covaliu, președinte COSR, Prof. Univ. Dr. Daniel David, rector UBB, iar în a doua parte a zilei vor vorbi Ștefan Odea, scouter U-BT Cluj-Napoca, Ioan Ovidiu Sabău, fost fotbalist, actualmente antrenor de fotbal și Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

De asemenea, până la ora 19:00, clujenii pot participa și la Survivor Challenge. Cei cu spirit de aventură își vor putea testa rezistența, forța și alte abilități sportive pe un traseu care îmbină perfect adrenalina și suspansul celebrei competiții televizate Survivor. Amenajat pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca, acesta îmbină mai multe obstacole precum: Berlin Wall, Down &Under, In & Out, Army Crawl, Zig-Zag, Olympic Rings, Balance Beam sau Doka Beam.

Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea la fața locului, cu o oră înainte de start. Cei care se înscriu trebuie să aleagă echipa din care vor să facă parte: Echipa Faimoșilor sau Echipa Războinicilor. După proba finală de îndemânare, participanții trebuie să alerge cât de repede pot ca să oprească cronometrul înaintea adversarului din cealaltă echipă. Sistemul profesional de foto-finish cu cameră video slow-motion va decide pentru ce echipă a adus un concurent puncte.

Cei care vor să participe la această provocare trebuie să aibă cel puțin 16 ani împliniți și să aibă o condiție fizică bună. Traseul trebuie parcurs în maxim 5 minute. Dacă nu reușește să parcurgă circuitul în acest interval participantul trebuie să elibereze traseul. Mai multe detalii despre competiție și regulile de participare, pe site-ul sportsfestival.com.

Ziua Copilul va fi celebrată la Sports Festival și prin mișcare, și prin artă. În Parcul Central, la Casino, Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca organizează, între orele 11.00-18.00, concerte și scenete de teatru stradal (Motanul Încălțat, Prințesa și balaurul, Muzicanții din Bremen 3+ HU) și demonstrații de balet, dans, muzică, parada modei și karate.

În fiecare seară de festival, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project. Înainte de concert va fi organizat un moment special dedicat echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca, din nou campioană națională. Membrii echipei vor veni pe scenă cu Cupa României, proaspăt câștigată.

Comenteaza