Foto Clujul este pregătit de război! Cel puțin asta arată un exercițiu de mobilizare

Evenimentul de încheiere a exercițiului de mobilizare „MOBEX CJ-23”, ce s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – județul Cluj, a avut loc vineri.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, a participat vineri, 12 mai a.c., la evenimentul de încheiere a exercițiului de mobilizare „MOBEX CJ-23”, ce a avut loc la sediul Instituției Prefectului – județul Cluj.

La această întâlnire de bilanț, în cadrul căreia a fost prezentată analiza post-acțiune a exercițiului de mobilizare, au mai participat domnul Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Primului Ministru, cu rang de ministru, doamna Prefect al Județului Cluj, Irina Munteanu, dar și reprezentanți  ai instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, securității naționale, economiei și pregătirii teritoriului pentru apărare.

„Concluzia acestui exercițiu este aceea că județul Cluj este pregătit, din punct de vedere economic, administrativ și uman, pentru a face față unor situații cu caracter excepțional. În ce privește Consiliul Județean, ne vom da concursul, și în viitor, pentru a asigura o cât mai bună pregătire”, a transmis Marius Mînzat.

Potrivit scenariului exercițiului MOBEX CJ-23, a fost simulată aplicarea Planului de mobilizare a economiei naționale pentru apărare, valabil în perioada 2021-2024, și acoperirea financiară a acestuia prin execuția bugetului de stat pentru război.

De asemenea, a fost verificat modul în care se poate implementa, în județul Cluj, Programul cu obiectivele de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare, respectiv Planul de rechiziții de bunuri şi prestări de servicii în interes public județean.

Comenteaza