Concluziile lui Silvășan după succesul de la Oradea: "E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă nu ne asigură nimic"

Concluziile lui Silvășan după succesul de la Oradea: "E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă nu ne asigură nimic"
| Foto: u-bt.basketball

U-BT Cluj-Napoca a preluat conducerea finalei Ligii Naționale contra marii rivale, scor 3-2.

"Studenții" au făcut un pas important spre cucerirea unui nou titlu, după ce s-au impus la Oradea, scor 81-62. Seria se va muta din nou la Cluj-Napoca, iar Mihai Silvășan îndeamnă la concentrare înaintea unui meci care poate aduce un nou trofeu în vitrina clubului.

"A fost un meci pe care l-am început foarte bine. În mare parte l-am controlat, iar în sfertul trei a existat un moment extrem de important din punct de vedere mental. Ei au revenit, au avut toată sala în spate, dar am reușit niște faze bune.

În consecință, nu s-a mai pus problema învingătoarei în ultimele trei minute. E foarte important că am obținut o victorie în deplasare, însă momentan e atât, un succes în deplasare. Nu ne asigură nimic victoria de astăzi.

Trebuie să rămânem concentrați, sunt convins că echipa din Oradea va veni cu orgoliul rănit, hotărâtă să ne învingă. Când joci cu spatele la zid, dai tot ce ai mai bun din tine.

Trebuie să fim pregătiți și să reacționăm ca atare, să ne concentrăm întâi la fiecare posesie, nu la rezultatul final. Când primești 62 de puncte, poți spune că defensiva a fost extraordinar de bună. Am încercat să nu le lăsăm aruncări ușoare și să nu se hrănească din energia publicului", a declarat antrenorul.

Cel de-al șaselea meci al finalei Ligii Naționale se va disputa duminică, 28 mai, la Cluj-Napoca.

Comenteaza