Consilierii județeni ai Clujului au VOTAT! Se renovează o parte din Spitalul de Recuperare

Consilierii județeni ai Clujului au VOTAT! Se renovează o parte din Spitalul de Recuperare

Investiția care urmează a fi realizată la Spitalul de Recuperare din Cluj are o valoare totală de 15.339.077 lei, iar proiectul urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de luni, indicatorii tehnico-economici ai investiției privind reabilitarea energetică pentru corpul A de clădire al Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, situat pe strada Viilor nr. 46-50.

„Este o investiție importantă, cu atât mai mult cu cât instituția sanitară este singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania, spitalizând și tratând anual zeci de mii de pacienți. Continuăm să investim în sănătate și să asigurăm condițiile necesare derulării unui act medical de înaltă calitate”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

Astfel, la nivelul unității spitalicești aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj sunt vizate lucrări constând în:

- reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii,
- înlocuirea instalației termice interioare,
- dotarea cu ventiloconvectoare care vor asigura confortul termic și
- schimbarea corpurilor termice pentru blocul operator.
Totodată, se urmărește și introducerea unui nou sistem de furnizare a apei calde menajere, cu panouri solare și acumulatoare,
- instalarea de panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice și
- refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție.

Comenteaza