Creatorul de modă Kenzo a murit de COVID-19 într-un spital de lângă Paris

Creatorul de modă Kenzo a murit de COVID-19 într-un spital de lângă Paris

Kenzo Takada, fondatorul casei de modă Kenzo, infectat cu Covid-19, a murit într-un spital din Neuilly-sur-Seine, lângă Paris, anunţă presa internaţională. 

Kenzo Takada, în vârstă de 81 de ani, a murit într-un spital din Neuilly-sur-Seine, de lângă Paris. Starul fashion este cunoscut în toată lumea sub prenumele său Kenzo, iar marca sa este renumită în toată lumea. Un purtător de cuvânt a anunţat că a murit de coronavirus în timp ce era internat în spital.

Designerul japonez-francez este cunoscut în toată lumea sub prenumele său Kenzo, iar marca sa de modă este renumită pentru desenele sale colorate şi ciudate. Kenzo a creat peste 8000 de piese unice de-a lungul carierei şi s-a impus în lumea modei de la Paris.

El şi-a dezvoltat dragostea pentru modă în timp ce răsfoia revistele surorilor sale şi a plecat la Paris în 1965, când avea 26 de ani. În 1970 a fondat brand-ul Kenzo, deţinut în prezent de grupul LVMH. Brand-ul include haine, accesorii, parfumuri şi cosmetice.

Kenzo care înseamnă “cel înţelept” avea o avere estimată la 100 de milioane de euro, transmite Mediafax.

În 2012, brand-ul Kenzo a creat isterie cu logo-ul “cap de tigru” imprimat pe un pulover. Logo-ul a fost transferat şi pe hanorace ce au fost sold out peste tot şi au fost purtate de nenumărate celebrităţi precum Jay Z, Beyonce, Rihanna sau Kevin Hart.

Kenzo nu a fost căsătorit, nu a avut copii şi s-a retras din carieră în 1999. În prezent, casa de modă Kenzo îl are ca director artistic pe designer-ul portughez Felipe Oliveira Baptista.

Comenteaza