Video Festivalul Internaţional de Modă Transilvania Fashion aduce la Cluj universităţile de artă din ţară, tineri designeri români şi invitaţi speciali din străinătate

Festivalul Internaţional de Modă Transilvania Fashion aduce la Cluj universităţile de artă din ţară, tineri designeri români şi invitaţi speciali din străinătate

Invitaţi de prestigiu dar şi tinere talente din toată lumea, plus universităţile de artă din România (reunite pentru prima dată în istorie) vor participa, între 17-19 septembrie 2021, la Festivalul Internaţional de Modă Transilvania Fashion, eveniment ce va avea loc pe esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central Cluj-Napoca. 

"Vorbim despre un eveniment care, la Cluj-Napoca, va aduce, pentru prima dată, toate universităţile de modă din România şi invitata noastră, Universitatea de Artă din Chişinău. Avem 10 ţări confirmate şi mai aşteptăm şi alte confirmări de la designeri străini", a declarat Dr. Matei Miko, preşedintele festivalului.

"Dimensiunea festivalului nu este pe Cluj, este naţională. Avem trei module importante: univsersităţile de modă, o premieră pentru că stau prima dată faţă în faţă, o serie de desgineri români consacraţi şi veţi avea surprize mari în ceea ce priveşte calitatea colecţiilor prezentate şi invitaţii internaţionali care, în contextul pandemiei, au fost greu adus. Avem toate elementele puse împreună. Generaţia viitoare română şi invitaţii străini", a declarat Alin Gălăţescu, critic de modă. 

Prezentările de modă vor avea loc în fiecare seară, începând cu ora 20.00, accesul fiind pe bază de invitaţii. Sâmbătă, de la ora 10.00, se va desfăşura un simpozion. În cadrul evenimentulu va fi decernat şi trofeul "Moda cum Laude", care în 2017 a fost decernat profesorilor universitari UAD Elan Basso-Stănescu şi Lucian Broscăţean.

La festival şi-au anunţat participarea numeroşi designeri, branduri, case de modă şi universităţi, invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, modele, hairstylişti, make-up artişti, etc. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturaltă Pro Transilvania şi produs de Dr. Matei Miko. 

Comenteaza