Încă un ansamblu turistic pe strada Făget: cazare, restaurant, terenuri de sport și echitație

Încă un ansamblu turistic pe strada Făget: cazare, restaurant, terenuri de sport și echitație

Pe strada Făget la nr. 33B va fi construit un ansamblu de unități de cazare turistică și funcțiuni conexe. PUZ-ul ajunge, săptămâna aceasta, pe masa Comisiei de Urbanism. Beneficiar este familia Elena și Vasile Bojan, iar proiectant firma S.C. SQM Architecture S.R.L.

Acum, terenul pe care se dorește realizarea ansamblului turistic are destinație agricolă – păşuni, fânaţe, arabil – sau libere situate în intravilanul municipiului. Tema de proiectare propune elaborarea PUZ pentru construire facilități dedicate agrementului public.

(a) alimentaţie publică;
(b) cazare turistică (pensiuni, vile turistice, camping);
(c) picnic;
(d) sport în aer liber;
(e) echitaţie;
(f) amenajări pentru activităţi în aer liber – terenuri de sport, platforme cu destinaţii diverse (spectacole, picnic, grătare, etc), alei, parcaje;
(g) edicule, ca parte a amenajărilor pentru susţinerea activităţilor în aer liber.

Regimul de înălţime maxim admis este de trei niveluri supraterane (parter, etaj şi mansardă), (parter, etaj şi etaj retras), (demisol parter şi mansardă]) sau (demisol parter şi etaj retras). Totalizat, regimul de înălţime nu poate depăşi una dintre următoarele configuraţii: (S)+P+1+M, (S)+P+1+R, D+P+M, D+P+R (semnificaţiile prescurtărilor: S – subsol, D – demisol, P – parter, M – mansardă, R – etaj retras).

Se vor conserva de regulă circulaţiile şi accesele existente. În cadrul operaţiunilor de divizare a parcelelor / parcelare / reparcelare, se vor prevedea alei comune cu lăţimea minimă de 5,5 m, ce vor asigura accesul direct la toate parcelele rezultate. Staţionarea autovehiculelor se va organiza în toate cazurile în interiorul parcelor. 

În aceeași zonă, se află în derulare încă un ansamblu turistic. Conform unei hotărâri de Consiliu Local din 2018, vechiul camping Făget se transformă într-un complex turistic și de agrement. Centrul are suprafața de peste 33.000 de mp, zonă VIP, piscină, centru SPA și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente și chiar și o capelă pentru ceremonii. Investitorul este fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, prin dezvoltatorul Crisrock, care a cumpărat Campingul Făget de la Unita Turism Holding.

Comenteaza