Încep înscrierile pentru sesiunea specială de Rezidențiat, pe cele peste 600 de locuri și posturi rămase neocupate în toamnă

Încep înscrierile pentru sesiunea specială de Rezidențiat, pe cele peste 600 de locuri și posturi rămase neocupate în toamnă

Ministerul Sănătății a anunțat că miercuri, 29 martie 2023, încep înscrierile pentru sesiune specială a concursului de Rezidențiat pentru locurile şi posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea din noiembrie 2022.

Înscrierile pentru concurs se fac prin direcţiile de sănătate publică județene Arad, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș sau a municipiului București, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie, în perioada 29 martie – 12 aprilie, inclusiv.

Concursul va avea loc în data de 14 mai și va fi organizat în centrul universitar București, pentru locurile și posturile rămase neocupate la domeniul Medicină, în sesiunea 20 noiembrie 2022.

Concursul va avea o durată de patru ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Alegerea unui loc sau post va fi condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim obținut.

Publicaţia, Metodologia de concurs şi Lista locurilor şi posturilor disponibile sunt publicate pe pagina web: rezidentiat.ms.ro.

Reamintim că la domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs, la examenul de Rezidențiat 2022, susținut pe 20 noiembrie 2022. La domeniile Medicină Dentară și Farmacie, toate locurile au fost ocupate.

Comenteaza