Papa Francisc: „A fi homosexual nu este o infracțiune”

Papa Francisc: „A fi homosexual nu este o infracțiune”

Papa Francisc califică drept „nedrepte” legile care incriminează homosexualitatea, spunând că Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt ei, iar episcopii catolici trebuie să le primească în biserică pe persoanele LGBTQ. „A fi homosexual nu este o infracțiune”, a spus Papa Francis într-un interviu acordat The Associated Press.

Papa Francisc a spus că unii episcopi catolici susțin legi care incriminează homosexualitatea sau care discriminează comunitatea LGBTQ, el afirmând că trebuie să aibă loc „un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea fiecăruia”: „Acești episcopi trebuie să treacă printr-un proces de schimbare și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Astfel de legi care incriminează homosexualitatea sunt comune în Africa și în Orientul Mijlociu și datează din perioada colonială britanică sau sunt inspirate de legea islamică. Unii episcopi catolici le-au susținut cu fermitate ca fiind în concordanță cu învățătura Vaticanului, în timp ce alții le-au calificat drept o „încălcare a demnității umane”.

Comenteaza