Foto Proiect turistic modern într-un sat la doar o oră distanță de Cluj. Cum va arăta

Proiect turistic modern într-un sat la doar o oră distanță de Cluj. Cum va arăta

Proiectul turistic ar urma să readucă la viață un mic sat, aflat într-o zonă cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune. 

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață o localitate din județ. Este vorba despre satul Ocnișoara, comuna Lopadea Nouă, care numără în prezent doar 17 locuitori.  

Proiect turistic modern într-un sat, la doar o câțiva zeci de km de Cluj. Cum va arăta

Amplasamentul pe care urmează să fie construită baza de agrement se află la cca 85 km de Cluj-Napoca, ceea ce ar însemna puțin peste o oră cu mașina.

Proiect turistic modern într-un sat la doar câțiva zeci de km de Cluj. Cum va arăta

Terenul destinat băilor are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare și este situat într-o zonă specifică de deal, fiind atractiv pentru o astfel de investiție în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică, potrivit ziarulunirea.ro.

Proiect turistic modern într-un sat la doar câțiva zeci de km de Cluj. Cum va arăta

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mureș, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare.

Comenteaza