Medic din Cluj: "Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiaza la privat"

Medic din Cluj: "Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiaza la privat"

Directorul medical al Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, crede că medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, nu în ambele locuri. 

Medicul Adrian Molnar consideră că atunci când se va rezolva această problema, medicilor care lucrează şi la stat şi la privat, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc vor dispărea. 

“Cred că aici este una dintre problemele mari ale sistemului medical românesc. Această interferenţă privatul cu spitale de stat. După părerea mea, medicii ar trebui să lucreze sau la stat, sau la privat. Nu în ambele locuri. Atunci când se va rezolva această problemă, o mare parte din problemele sistemului sanitar românesc ar dispărea.

Nu se poate ca un medic să lucreze dimineaţa la stat şi după amiază la privat în aceeaşi specialitate, cu bolnavi de acelaşi tip. Nu se poate ca medicul care lucrează la stat să îndrume pacienţii din spitalele de stat, din ambulatoriile de stat, să le îndrume către privat, spunându-le că nu vor beneficia de aceleaşi servicii la stat ca şi la privat, că nu sunt aceleaşi materiale, că nu au aceleaşi resurse.

Nu este adevărat, nu este deloc adevărat. Cel puţin în specialitatea mea şi în specialităţile conexe cu specialitatea mea se lucrează cu exact aceleaşi materiale şi la stat, şi la privat, aceiaşi oameni lucrează şi la stat şi la privat, diferenţa este că la stat pacienţii sunt trataţi gratuit, pe când la privat pacienţii trebuie să plătească”, a declarat Adrian Molnar, luni, la Prima News, citat de News.ro.

Comenteaza