Video Parcul Feroviarilor: AMENDA, pentru deșeurile îngropate "dintr-o eroare de comunicare" pe șantier, a încasat-o un singur angajat

Parcul Feroviarilor: AMENDA, pentru deșeurile îngropate "dintr-o eroare de comunicare" pe șantier, a încasat-o un singur angajat

Un cititor ZIUA de CLUJ i-a surprins la începutul lunii decembrie pe muncitorii Nord Conforest de pe șantierul din Parcul Feroviarilor îngropând sub pământ o cantitate impresionantă de deșeuri.

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca a intrat într-un proces de reabilitare la începutul anului. Recent, în șantier ar fi fost adunate mormane de materiale de construcții de la debarasarea terenului. Un locuitor din zonă a filmat, în data de 7 decembrie o echipă de muncitori care adunase deșeurile într-o groapă și o acoperea cu pământ. 

Clujeanul a sesizat atât presa, cât şi Garda de Mediu, iar aceasta din urmă a mers în control. Inspectorii au găsit pe şantier o groapă adâncă de trei metri și cu o suprafață de 120 mp. Înăuntru, erau tone de deșeuri din construcții, mai ales din lemn sau plastic.

Garda de Mediu a amendat unul dintre angajați cu suma de 15.000 de lei. În plus, a ordonat firmei să curețe zona. Potrivit informaţiilor Pro TV, constructorul s-ar fi apărat spunând că intenția nu ar fi fost aceea de a îngropa deșeurile, ci doar de a le grupa și a le muta, apoi, în altă parte.

Astfel, groapa de deşeuri care era acoperită cu pământ a apărut "dintr-o eroare de comunicare cu angajații, majoritatea fiind cetățeni străini", a mai transmis protv.ro. 

Potrivit legii, deșeurile trebuie transportate de pe șantiere prin firme autorizate, iar cei care îngroapă sau incendiază deșeuri se pot alege cu dosar penal sau chiar închisoare, de la trei la cinci ani.

Amintim că Primăria Cluj-Napoca plătește companiei clujene Nord Conforest, cea care a câștigat licitația pentru modernizarea Parcul Feroviarilor, aproape 38 de milioane de lei plus TVA.

Citește și:
Nord Conforest îngroapă deșeuri în Parcul Feroviarilor, proiect pentru care încasează 7,6 milioane de euro de la Primăria Cluj

”Meșterii Manole” de la Nord Conforest, obligați de Garda de Mediu să dezgroape deșeurile abia îngropate în Parcul Feroviarilor

Comenteaza