Foto Peisaj de poveste cu "Drumul Generalului" din județul Cluj

Un peisaj de poveste filmat cu drona pe Drumul Generalului Antonescu apare într-o postare pe pagina de Facebook a președintelui CJ Alin Tișe. 

Este vorba despre drumul care urcă la Mărișel pornind din Gilău (Jud.Cluj) apoi prin Someșul Rece, Uzina, Răcătău. Oficial este închis pe timp de iarnă. Este o variantă de ajuns în Mărișel mai pitorească decât cea prin Someșul Cald.

Drumul a fost clădit manual de locuitorii cătunelor din zonă, în marea majoritate bătrâni, femei și copii la ordinul generalului Ion Antonescu in 1940. Deși la vremea aceea piatra se transporta cu carul cu boi, iar târnăcopul era principala unealtă de lucru, drumul de piatră a fost construit în trei ani.

Cunoscut ca Drumul Mareșalului, Drumul Generalului sau Drumul Robilor, vechiul drum de piatră este azi complet asfaltat, transmite Alin Tișe. 

Țâcla Gavrii este un punct de belvedere în zonă. Oamenii locului numesc Țâcle stâncile ascuțite ale munților, iar terenul pe care se află Țâcla aparține familiei Gavra. De aceea locul este numit Țâcla Gavrii.

Cei care deja au circulat deja pe Drumul Generalului spun că este nevoie de și mai multă promovare a acestor zone frumoase din jurul Clujului, cu un peisaj foarte frumos în toate anotimpurile. 

Comenteaza