Portmoneu burdușit cu valută, pierdut în Florești. Cine l-a găsit

Portmoneu burdușit cu valută, pierdut în Florești. Cine l-a găsit

Cursa contracronometru pentru polițiștii clujeni care au fost sesizați de un bărbat că și-a pierdut portmoneul cu acte și o sumă mare de bani în localitatea Florești.

Proprietarul portmoneului a sesizat, ieri, în jurul orei 14:10, pierderea acestuia în timp ce se afla în apropierea unui magazin din Florești. În portmoneu se aflau acte și 2.000 de franci elvețieni.

„Prin intermediul sesizării primite se relata faptul că este posibil ca portofelul să fi fost sustras sau chiar scăpat la sol și luat apoi de către o altă persoană. A fost demarat cu operativitate un ansamblu de activități investigative, inclusiv la sediile caselor de schimb valutar”, a transmis IPJ Cluj.

Din fericire, polițiștii l-au găsit la timp pe bărbatul, în vârstă de 32 de ani, care ar fi luat portofelul scăpat în fața magazinului. Tânărul a înapoiat portofelul cu acte și 10.000 de lei, sumă care a fost schimbată de acesta la o casă de schimb valutar.

Activitățile au fost sprijinite de jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Poliției Locale din cadrul Primăriei Florești.

Predarea bunurilor găsite pe stradă este o obligație legală

În cazul în care găsim un bun pe stradă, sau oriunde altundeva, avem obligația legala de a returna deținătorului de drept sau, în cazul în care nu știm cine este proprietarul, să anunțăm poliția.

Potrivit legii, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau a celui care l-a pierdut se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.

Comenteaza