PUZ-ul pentru viitorul Science Campus din cartierul Lomb, pe masa urbaniștilor

PUZ-ul pentru viitorul Science Campus din cartierul Lomb, pe masa urbaniștilor

PUZ-ul pentru viitorul Science Campus din cartierul Lomb, un complex de cercetare, dezvoltare și inovare, realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai, intră în ședința de urbanism din 30 mai 2023.

Concursul de soluții pentru viitorul Science Campus a fost câștigat de S.C. KXL STUDIO S.R.L., contractul având o valoare de estimată la nivelul sumei de 12.816.292,5 lei. Arhitectul Andrei Lucian Nistor este autorul principal al proiectului, arh. Alexandru Grindeanu coautor, iar colaboratori sunt arh. Roxana Nistor, arh. Corina Cigoeanu, arh. Andreea Netejoru, arh. Oana Crăciun și arh. Ștefan Tănase. De asemenea, colaboratori pe specialități sunt urb. Iulia Sabău, urb. Diana Constandache, urb. Vlad Nour, ing. Alina – Mihaela Păun.

Viitorul campus va fi amplasat în vecinătatea clădirilor Cluj Innovation Park și se va întinde pe o suprafață de 6,48 hectare, din care o suprafață de 3,48 hectare îi va reveni Primăriei pentru realizarea unui Science Center, precum și a unei piețe urbane și terenuri de sport, iar o suprafață de 3 hectare îi va reveni Universității Babeș-Bolyai pentru realizarea unui ansamblu complex de cercetare-dezvoltare-inovare, în forma specializării inteligente InfoBioNano4Health, incluzând și sediul Facultății de Matematică și Informatică, alături de un cămin studențesc.

Proiectul Science Campus Cluj-Napoca cuprinde:

- Suprafață totală campus: 6,48 hectare
- Centru științific / Science Center realizat de Primăria Cluj-Napoca, inclusiv piațetă și terenuri de sport: 3,48 hectare
- Complex de cercetare-dezvoltare-inovare - InfoBioNano4Health, inclusiv sediul Facultății de Matematică și Informatică și cămin studențesc - realizate de Universitatea Babeș-Bolyai
- Spații exterioare pentru evenimente culturale și educaționale

Comenteaza