Reprezentanții Universității Europene de Tehnologie, întâlnire la Cluj

Cluj-Napoca reunește reprezentanții Universității Europene de Tehnologie – EUt+.

"Am participat la deschiderea unuia dintre cele mai mari evenimente academice ale anului: reuniunea reprezentanților celor 8 universități partenere în alianța europeană European University of Technology/Universitatea Europeană de Tehnologie EUt+ găzduită de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). Cei peste 100 de participanți ai universităților membre ale consorțiului, alături de rectori și președinți ai acestora, au în atenție etape de lucru pe diferite direcții de acțiune, de la cercetare, curricula, mobilități, la institute europene și laboratoare de cercetare.

De la momentul înființării și până în prezent, în cadrul proiectului s-au făcut pași deosebit de importanți care pregătesc cadrul comun european al competențelor specifice absolventului Universității Europene de Tehnologie, licență și masterat, în vederea accederii la Diploma Europeană Unică.

În acest context, au luat naștere mai multe clustere de educație care să permită studenților să studieze în cele 8 campusuri ale Universității Europene de Tehnologie. În prezent, una dintre preocupările majore ale EUt+ este convergența competențelor și rezultatelor învățării în cadrul programelor de studii care fac parte din clusterele Inginerie Civilă, Inginerie Mecanică, Telecomunicații, Arhitectură și Inginerie Industrială.

Evenimentul de la Cluj-Napoca aduce împreună rectorii și președinții celor 8 universități care prin acțiunile și deciziile lor, reafirmă ambiția de a construi o singură universitate bazată pe integrarea deplină a celor 8 campusuri. Totodată, rectorii celor 8 universități vor formula și lansa poziția oficială ca voce comună a Universității Europene de Tehnologie EUt+, cu privire la acțiunile militare din Ucraina", transmite viceprimarul Dan Tarcea. 

Dezbaterile se vor finaliza cu o conferință de presă care va avea loc vineri, 25 martie, la sediul UTCN.

Consorțiul European University of Technology - EUt+, din care face parte și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a fost desemnat câștigătorul unuia dintre cele 24 de consorții selectate de Comisia Europeană, la cea de-a doua competiție de proiecte pilot ce vizează crearea Universităților Europene. Această inițiativă a celor 8 universități membre ale consorțiului pune bazele unui model nou de colaborare ce va revoluționa calitatea și competitivitatea învățământului superior tehnic european. Cei opt parteneri ai consorțiului universitar EUt+ sunt: * Hochschule Darmstadt, University of Applied Sciences (Germania) * Rīgas Tehniskā Universitāte (Letonia) * Technological University Dublin (Irlanda) * Технически университет София, Technical University of Sofia (Bulgaria) * Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (Cipru) * Universidad Politécnica de Cartagena (Spania) * Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România) * Université de Technologie de Troyes (Franța).

Comenteaza