Foto Roboții construiți de liceeni din Cluj se duelează în meciuri demonstrative. Tinerii vor să ajungă în America la turneul internațional

Weekend-ul vine cu acțiune în Cluj-Napoca. Echipa Phoenix de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” organizează meciuri competitive și demonstrative între roboții contruiți de tinerii elevi. Visul lor este de a ajunge în SUA la competiția internațională.

În data de 25 februarie, echipa Phoenix de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca organizează cea de-a treia ediție „Phoenix Demo” la sediul companiei furnizoare de servicii software, Yonder. Este vorba despre meciuri competitive-demonstrative cu roboți construiți de către elevi de liceu, care îi ajută pe participanți să se pregătească pentru etapele regionale, respectiv naționale, cu visul de a ajunge în SUA, la competiția internațională, potrivit unui comunicat transmis ZIUA DE CLUJ.

Elevii clujeni participă la cele mai mari competiții de roboți din țară

Membrii echipei Phoenix au 6 ani de participare în cadrul celei mai mari competiții de robotică din țară, First Tech Challenge România by Nație prin Educație și în acest sezon, au mai fost la astfel de evenimente-demo în diferite orașe, cum ar fi Deva, Alba-Iulia, Baia-Mare etc. Pentru ei este importantă autopromovarea echipei, să facă cunoscută competiția la care participă și robotica în general. În plus, această demonstrație îi ajută să se pregătească mai bine, deoarece le arată lucrurile pe care le mai pot îmbunătăți.

Am decis să le susținem acest vis întrucât credem în aportul incontestabil pe care îl vor avea viitoarele generații în domeniul nostru și e o onoare să vedem tineri care cred în inovație continuă, tineri muncitori și dedicați. Nu este întâmplător faptul că avem ocazia să le fim alături acestor liceeni tocmai în anul în care Yonder aniversează 30 de ani de la înființare. Această longevitate spune multe atât despre maturitatea pe care o avem, cât și despre adaptabilitatea de care am dat dovadă de-a lungul timpului, ambele fiind aspecte foarte importante pe care avem datoria să le predăm și să-i inițiem pe cei care vin curajoși pe urmele noastre - Mihai Macedon Buhai, Managing Director în cadrul companiei.

Programul evenimentului

Programul începe cu check-in-ul echipelor, iar apoi urmează festivitatea de deschidere și inspecția roboților. Ulterior se desfășoară meciurile de calificare (6 sau 8 pentru fiecare echipă), fiecare având o durată de 2 min și 30 sec. Meciurile se joacă în alianțe de câte 2 echipe, practic sunt 4 roboți în același timp pe teren. La finalul calificărilor, echipele care se afla pe primele 4 locuri sunt desemnate căpitani de alianță și își aleg echipele cu care vor să concureze în semifinale și finale, potrivit sursei citate.

Roboții construiți de liceeni din Cluj se duelează în meciuri demonstrative. Tinerii vor să ajungă în America la turneul internațional

La eveniment vor lua parte 10 echipe de liceeni și oameni din comunitatea Yonder.

Comenteaza