Ardelenii și oltenii și-au împarțit reprizele, iar "U" Cluj a încheiat la egalitate meciul cu CS U Craiova

Ardelenii și oltenii și-au împarțit reprizele, iar "U" Cluj a încheiat la egalitate meciul cu CS U Craiova
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a obținut doar un punct împotriva oltenilor, scor 1-1, în cea de-a 10-a etapă a sezonului regulat.

Așa cum era de așteptat, "studenții" au încercat să pună stăpânire pe joc încă de la fluierul de start, iar totul a funcționat conform planului. Mai mult, prima ocazie a apărut repede, când Simion a șutat puternic de la distanță, iar Popescu s-a întins serios și a scos de sub bară (4). Silaghi și-a încercat și el norocul cu un șut din întoarcere, însă execuția sa a fost slabă (11).

Trupa lui Sabău a continuat să controleze partida, în timp ce oltenii au încercat din răsputeri să facă față jocului de pase deja obișnuit al clujenilor. Mai mult, vedeta Craiovei, Mitriță, a fost invizibilă în fața unei apărării calme și bine organizate.

După momente de acalmie, în care gazdele și-au tras răsuflarea, a venit și deschiderea scorului. Nistor a centrat din corner, iar Thiam a apărut la colțul lung în spatele unui adversar și a reluat cu capul în plasă (38). Astfel, Universitatea Cluj conducea la pauză, scor 1-0.

Oaspeții au schimbat după revenirea de la vestiare și au început mai bine actul secund. Oltenii au fost ceva mai activi și au reușit să contruiască, în timp ce trupa lui Sabău a încercat să găsească răspunsul pentru noua abordare a adversarilor, în timp ce se concentra și pe conservarea rezultatului.

CS U Craiova a devenit din ce în ce mai periculoasă, iar Oshima a restabilit egalitatea cu un șut de la distanță, ajutat de devierea lui Simion (68). Replica "studenților" a venit aproape imediat, când Thiam a trimis puțin pe lângă poartă (72), iar Simion a avut o execuție asemănătoare care scturat stâlpul porții lui Popescu (73).

Universitatea Cluj a forțat victoria în ultima parte a meciului, însă fără succes. Acțiunile ofensive nu au mai avut consistență și luciditate, ba chiar Gertmonas a scos de sub transversală un gol la ultima fază. Așadar, scorul final pe Cluj Arena a fost 1-1.

Comenteaza