Mers pe jos în parc sau alergat pe bandă

Mers pe jos în parc sau alergat pe bandă

Plimbarea în aer liber oferă o schimbare de peisaj și permite conectarea cu natura atât de benefică pentru minte și corp. Benzile de alergat oferă confort și flexibilitate. 

„Atât mersul pe jos în aer liber, cât și mersul pe banda de alergat pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și rezistența la efort”, a precizat expertul în fitness Vikas Sharma. Mersul regulat, indiferent de cadru, ajută la întărirea inimii, la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli cardiace și accident vascular cerebral. Menținând o rutină consecventă de mers pe jos, fie în aer liber, fie pe bandă, îți vei îmbunătăți cu singuranță condiția fizică și sănătatea cardiovasculară.

Mersul pe jos, în special în exterior, la aer proaspăt, ajută la îmbunătățirea capacității și funcției pulmonare. Expertul în fitness a precizat că mersul pe jos în aer liber poate promova o respirație mai profundă și un aport sporit de oxigen. Evident, că acest lucru nu e valabil dacă ieșirile din casă înseamnă expunerea la noxele și poluanții din orașele aglomerate. În această situație, mersul pe banda de alergare e de preferat și poate oferi, de asemenea, beneficii respiratorii, dacă mediile interioare unde îți faci antrenamentul sunt bine ventilate și echipate cu sisteme de filtrare a aerului.

Mersul pe jos, indiferent de cadru, ajută la restabilirea echilibrului hormonal. „Stimulează eliberarea de endorfine, cunoscute sub denumirea de hormoni ai fericirii care îți pot îmbunătăți starea de spirit, pot reduce anxietatea și pot atenua simptomele depresiei”, menționează expertul în fitness. Indiferent dacă alegi să te plimbi în aer liber sau să mergi pe banda de alergat, această activitate fizică poate contribui la un stil de viață mai sănătos și mai echilibrat.

 

Comenteaza