Turismul clujean, magnet pentru banii europeni. Județul e în topul finanțărilor

Turismul clujean, magnet pentru banii europeni. Județul e în topul finanțărilor
| Foto: Whiteaster - Depositphotos.com

Județul Cluj este al doilea ca număr de proiecte în turism finanţate din fonduri europene. Antreprenorii din toată țara au accesat fonduri de 178 miioane de euro prin PNDR.

Circa 1.358 de proiecte în turism au fost finanţate din fonduri europene prin Programul de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, valoarea totală a proiectelor ridicându-se la 178 mil. euro, conform datelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), citate de ZF.

Clujul, în topul proiectelor de tursim finanțate din bani europeni

Judeţele care au avut cele mai multe proiecte în turism finanţate din fonduri europene sunt: Gorj (93 de proiecte), Cluj (86 proiecte) şi Tulcea (79 proiecte), pe submăsura 6.2, pe când submăsura 6.4 a finanţat cele mai multe proiecte în Bihor (62), Tulcea (60), şi Suceava (46).

Banii accesaţi din fonduri europene au fost folosiţi pentru construirea sau modernizarea pensiunilor ori a altor facilităţi turistice. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 -2020 (PNDR 2020) au fost construite circa 256 de pensiuni.

„Prin PNDR 2020 au fost disponibile două submăsuri care au finanţat pensiunile agroturistice, dar şi activităţile de agrement, atât construirea, cât şi modernizarea lor. Este vorba despre Submăsura 6.2 - Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale şi Submăsura 6.4 - Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole“, spun reprezentanţii AFIR.

 

Comenteaza