Un om de știință spune că e ochestiune de doar câțiva ani până omenirea va putea atinge nemurirea

Un om de știință spune că e ochestiune de doar câțiva ani până omenirea va putea atinge nemurirea

Inventatorul și futuristul american Raymond Kurzweil crede că omenirea este aproape de momentul în care va putea atinge nemurirea.

Potrivit acestuia, acest lucru se va întâmpla până în 2029-2030, scrie Telegram, potrivit alephnews.ro.

Până atunci, potrivit lui Kurzweil, oamenii își vor „crește speranța de viață în fiecare an”. El a afirmat că în următorii ani nanoroboții îi vor ajuta pe oameni să scape de boli, grație cărora omenirea va crește serios speranța de viață.

În Israel, au deschis cel mai mare centru de urgență din lume cu roboți în loc de medici. Omul de știință crede că până în 2030 inteligența artificială va începe să se dezvolte de la sine. Se preconizează că inteligența artificială va ajunge, în timp, la capacități similare celor umane.

Cercetătorul crede că în șapte ani va începe procesul de fuziune a unei persoane cu inteligența artificială, în urma căruia, până în 2045, va fi creată o generație de cyborgi. Această combinație va crește capacitățile creierului de 10 mii de ori, ceea ce va permite comunicarea cu multe computere din întreaga lume. Astfel, acest nou grup de oameni nu numai că va avea o speranță de viață mai mare, dar va fi mai dezvoltat din punct de vedere intelectual.

Comenteaza