7 regizori din Cluj concurează pentru premiile Competiției Locale de la TIFF 2024

7 regizori din Cluj concurează pentru premiile Competiției Locale de la TIFF 2024

Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă tradiția de a promova și premia producția locală de film și, ca în fiecare an, organizează o Competiție Locală, dedicată filmelor realizate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Anul acesta, au fost selectate 7 dintre cele 39 de scurtmetraje înscrise.

Filmele vor fi proiectate la Gala Competiției Locale, care va avea loc marți, în 18 iunie, de la ora 20:45, la Cercul Militar. Intrarea va fi gratuită, în baza unei rezervări online.

Filmele finaliste sunt:

Április huszonhét / Douăzeci și șapte aprilie, r.Hatházi Rebeka

Te știu după ambalaj, r. Matei Alexandra, Vilcu David

Ciocârlia, r. Adrian Cucu

The old house / Casa cea veche, r. Dragoș Bădiță

Centimetric, r. Philip Găicean

Füstös, de nem rossz / Cu gust de fum și amintirea verii, r. Ágnes Anna Farkas

mater noster, r. Lehel Fazakas

Premiul Competiției Locale TIFF, în valoare de 1.500 euro, este oferit de Banca Transilvania, și serviciile de producție în valoare de 10.000 de euro pentru următorul proiect de film al regizorului, acordate de Numa Film, vor fi oferite de un juriu format din actrița Rodica Lazăr și regizoarele Ana-Maria Comănescu și Gabi Virginia Șarga. Câștigătorul Competiției Locale va fi recompensat și cu premiul oferit de Leonidas, partener de tradiție al proiectului, care dăruiește acestuia ciocolată pentru un an de zile. Juriul va mai acorda, de asemenea, și o Mențiune Specială (Servicii de colorizare în valoare de 5.000 de euro, oferite de Numa Film), precum și un Premiu Special, în valoare de 1000 de euro, care va fi acordat de McDonald’s România.

Comenteaza