Inspectorul general şcolar: cei care au căzut Bacalaureatul nu erau în stare să-l susţină VIDEO

Inspectorul general şcolar: cei care au căzut Bacalaureatul nu erau în stare să-l susţină VIDEO
Inspectorul şcolar general din Cluj, Anca Hodorogea, a găsit explicaţia pentru dezastrul de la examenul de bacalaureat din acest an: elevii care au căzut Bacul sunt prea proşti.

Hodorogea spune că peste 2.000 de elevi au ajuns să susţină examenul de bacalaureat deşi nu au cunoştinţele necesare şi au ajuns în clasa a 12-a transferaţi, în anii anteriori, de la şcolile de arte şi meserii. "Au ajuns în liceu de la şcolile de arte şi meserii, dar  nu aveau cunoştinţele necesare pentru a promova bacalaureatul. Sunt situaţii în care elevii au căzut anul trecut o singură disciplină şi au putut să o susţină în această sesiune, dar au căzut-o şi acum", spune ea.

În această situaţie se află în Cluj 2.238 de elevi, dintre care s-au prezentat la examene 2.134 de elevi. Nu mai puţin de 1.535 de tineri au fost respinşi total, iar alţi 129 au fost respinşi pentru că mediile obţinute au fost prea mici.

Amintim, rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat în acest an a fost, în Cluj, de 54,07%, cea mai mică din ultimii 20 de ani.

Comenteaza