A început Evaluarea Națională la clasa a II-a. Ministerul Educației testează o nouă aplicație digitală

A început Evaluarea Națională la clasa a II-a. Ministerul Educației testează o nouă aplicație digitală

A început sesiunea de evaluări pentru clasele a  II-a, a IV-a și a VI-a. Elevii de clasa a II-a au susținut, luni, proba la Limbă și comunicare - scris.

Evaluarea Națională de la clasa a II-a a început pe 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris (Limba română și limba maternă), marți, 14 mai, are loc proba de Limbă și comunicare – citit (Limba română), iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă.

Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale), susținută de elevii aparținând minorităților naționale.

Cu o zi înainte de Evaluarea Națională de clasa a II-a, Ministerul Educației a anunțat că rezultatele elevilor vor fi colectate cu o nouă aplicație digitală, care le va da profesorilor și învățătorilor acces rapid la date și la rapoartele pe clasă.

„Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt”, a transmis Ministerul Educației.

În județul Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține, săptămâna aceasta, evaluările specifice, la finalul clasei a II-a.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, va fi susținută de către 3512 de elevi, din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private.

Rezultatele obținute de elevi nu se afișează public și nu se notează în catalog.

Rapoartele generate în școli pe baza rezultatelor vor furniza argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.

Comenteaza