Când intră în reparaţii străzile cu linie de tramvai

Când intră în reparaţii străzile cu linie de tramvai
Primăria se pregăteşte să semneze contractul de finanţare europeană pentru modernizarea arterelor de pe traseul liniei de tramvai. De anul viitor vor începe lucrările.

După o ultimă modificare a structurii bugetului, în Consiliul Local, executivul Primăriei va putea semna contractul de finanţare a proiectului de modernizare a tramei stradele de pe traseul liniei de tramvai. Şeful Direcţiei de comunicare, relaţii publice şi turism, din cadrul Primăriei, Ovidiu Câmpean a menţionat că finanţarea a fost deja aprobată, rămâne ca în plenul Consiliului Local să se mai aprobe o ultimă corecţie, prvind TVA-ul cheltuielilor eligibile. Apoi se poate semna contractul, a spus Ovidiu Câmpean, urmând ca de anul viitor să demareze lucrările pe cele 15 străzi implicate.

"Modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială" vine să completeze proiectul de modernizare a liniei de tramvai. În sensul acesta, administraţia locală va obţine peste 90 de milioane de lei, dintre care 88 de milioane sunt fonduri nerambursabile. "Finanţarea pentru acest proiect de modernizare a tramei stradale a fost deja aprobată. Plenul Consiliului Local mai trebuie să aprobe o mică modificare în structura bugetului, cu privire la TVA-ul cheltuielilor eligibile. Mai exact ni se spune că solicitarea noastră de finanţare nu poate beneficia de regulile noii Hotărâri de Guvern, prin care se prevede că TVA-ul pe astfel de proiecte europene intră în categoria cheltuielilor eligibile, pentru am depus-o mai devreme. Însă acest aspect nu ne afectează foarte mult, pentru că suntem autoritate publică şi oricum, TVA-ul se recuperează", a subliniat şeful Direcţiei de comunicare, relaţii publice şi turism, din cadrul Primăriei, Ovidiu Câmpean.

Acesta a precizat că imediat după ce se va opera ultima modificare în structura de buget, Primăria va putea semna contractul de finanţare, astfel încât de anul viitor să poată începe lucrările. "Aşteptăm să semnăm contractul de finanţare, în funcţie, desigur, de cum se mişcă şi cei de la Bucureşti", a spus Câmpean. În urma unei licitaţii publice se va atribui contractul de lucrări în perioada următoare. Proiectul presupune repararea a 15 artere plus patru poduri din oraş. Este vorba despre străzile Primăverii, Plopilor, Splaiul Independenţei, Emil Isac, G. Bariţiu, Horea, I.L Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului, Decebal, Oaşului, B-dul Muncii, Cpt. Grigore Ignat, Regele Ferdinand şi Calea Baciului.

Urmează să fie reamenajate 11.640 de mp de spaţiu verde şi 86 de intersecţii, se vor crea 208 de rampe de acces şi 147 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Valoarea proiectului a fost stabilită la 90,6 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă are valoarea de peste 88,2 milioane de lei. Primăria şi-a asumat să suporte de la bugetul local o cofinanţare de peste 2,3 milioane de lei. Lucrările de modernizare a tramei stradale din zonă ar urma să dureze 31 de luni de la data semnării contractului de finanţare până la finalizarea implementării.

 

 

Comenteaza