Reprezentanţii CJ au inspectat terenul pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă VIDEO

Reprezentanţii CJ au inspectat terenul pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă VIDEO
Consiliul Judeţean a preluat tot terenul pe care urmeaza să construiască Spitalul Regional de Urgentă. Spitalul ar urma să fie ridicat pe un teren de peste 14 hectare, pe locul unor foste depozite de muniţie ale Unităţii Militare din Floreşti

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au inspectat terenul şi au analizat actele cadastrale înainte de a-l prelua.

O primă parcelă de 6 hectare a fost predată anterior de reprezentanţii Ministerului Apărării. Preşedintele Cosiliului Judeţean spune că odată deţinut terenul pot începe demersurile pentru proiect.

"Practic azi finalizăm predarea terenului de către MAPN către CJ. Iniţial au fost 6 hectare la care s-au mai adăugat 8,4 ha. in total sunt 14.4 ha teren suficient pentru construirea spitalului regional de urgenţă. Pasul următor este edificarea planului urbanistic de detaliu si zonal", a spus Horea Uioreanu, preşedinte CJ Cluj.

Uioreanu a precizat că va discuta cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, cel care a iniţiat în 2007 proiectul privind 8 spitale regionale în ţară. Terenul pe care ar urma să se construiască spitalul de la Cluj a aparţinut unităţii militare din localitatea Floreşti.

Spitalul Regional va avea în jur de 800 de paturi şi va fi finanţat atât de Consiliul Judeţean cât şi de Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii Consiliului speră să obţină un credit cu garanţie guvernamentală. Costul de executie a spitalului se ridică la peste 200 de milioane de euro.

 

Comenteaza