Cer măsuri: traficul de la ansambluri imobiliare mari, preluat de o singură alee, în Mănăştur. Ce fac mamele cu cărucioare

Cer măsuri: traficul de la ansambluri imobiliare mari, preluat de o singură alee, în Mănăştur. Ce fac mamele cu cărucioare
Traficul dintr-o zonă importantă a Mănăşturului e preluat de o singură alee, şi aceea distrusă. Un clujean a răbufnit cu o reclamaţie către primar şi cere rezolvarea situaţiei, mai ales că aleea e circulată de camioane de mare tonaj.

 

Andrei Gheorghe spune că un motiv pentru această situaţie e faptul că Primăria continuă să acorde autorizații de construcții pentru imobile care nu au acces auto potrivit. "Vorbesc aici de tot ce înseamnă construcție mai sus de stradă Dimitrie Gusti din Mănăștur. Până când veți refuză să admiteți că străzile Negoiu și Bâlea, care nici măcar nu sunt străzi ci doar alei, nu pot prelua traficul generat de imobilele construite pe Edgar Quinet?", explică Gheorghe.


"Până când veți încasă impozite de la noi că să ne dați înapoi doar praf, noroi și înghesuială?", întreabă el. "Până când veți refuză să deschideți accesul de pe stradă Edgar Quinet via Radu Gyr sau Leonardo DaVinci pe Moricz Zsigmond și apoi pe Câmpului? Da știu, Moricz Zsigmond e stradă privată. Asta e răspunsul standard. N-are absolut nicio legătură faptul că mai mulți "€œgrei" stau pe stradă respectivă, în frunte cu distinsul Adrian Popă, șeful comisie de urbanism din Consiliul Local, fost viceprimar, actual consilier PDL".

"Și dacă tot e prevăzută aleea Bâlea în viitorul PUG că stradă cu două benzi, nu ar fi frumos dacă, până la aprobarea lui, măcar ați curăţa-o de betonul adunat și dacă ați amenaja trotuarul dinspre partea Liceului "€œEdmond Nicolau", pentru ca mamelor care urcă sau coboară cu carucioarele să nu le mai sară inima din piept de fiecare data când se întâlnesc cu o mașină, pentru că nu au unde să se retragă?", mai întreabă el.


La faţa locului se poate observa că aleea Negoiu nu are trotuar pe nici una dintre laturi, deşi este intens circulată, iar carosabilul e împărţit de pietoni şi maşini. Aleea preia cea mai mare parte a traficului generat de două ansambluri imobiliare de mari dimensiuni, de pe Edgar Quinet şi Basarabiei.

Etichete
Comenteaza