Mănăşturenii critică sensul giratoriu pus într-una dintre cele mai problematice intersecţii

Mănăşturenii critică sensul giratoriu pus într-una dintre cele mai problematice intersecţii
Plouă cu sesizări la Primărie, după ce instituţia a dispus, cu caracter experimental, amenajarea unui sens giratoriu într-una dintre cele mai problematice intersecţii ale Mănăşturului, Mehedinţi - Câmpului.

Cel puţin trei sesizări în două zile, acesta e bilanţul situaţie pe domnuleprimar.ro. Numărul celor nemulţumiţi e mult mai mare, însă.

Ioana Chirvăsuţă locuieşte pe strada Câmpului, cea mai haotică stradă a Clujului, unde printre vile şi case locuiesc mii de clujeni în blocuri. "Apreciez amplasarea sensurilor giratorii unde sunt utile, însă acel sens giratoriu mic și inutil din Mehedinți-Câmpului..nu-i văd rostul", spune ea. "Mereu sunt mașini parcate pe margini trebuie luat virajul cu grijă, autobuzul nu poate intra în sens, și să nu mai vorbesc de strada Câmpului care este extrem de aglomerată - coada este până după bifurcația celor două străzi. De pe Bâlea ajung în sensul Câmpului - Frunzişului în mai mult de 10 minute, în timp ce strada Mehedinți este goală. Nu s a rezolvat nici o problemă ,acum în strada Câmpului afluxul de mașini este mare și nu are unde înainta. Cei de pe Mehedinți mai au și alte variante, să nu spun că mereu erau lăsați să iasă din intersecție". Ea recunoaşte că nu are soluţii mai bune, dar spune că situaţia se va agrava în următorii ani. "Nu știu ce soluție ar fi însă blocuri pe Câmpului se construiesc, lângă pădure se construiesc, mașini vor fi mai multe, iar dimineața va fi tot mai urâtă pentru cei ce trebuie să "navigheze tot canalul Câmpului" până la sensul giratoriu cu Frunzișului. Oricât de repede ai pleca de acasă mereu este coloană de mașini", spune ea.

Cristian Mateiu e alt nemulţumit. "Dacă pentru implementarea sensului giratoriu de pe str. Câmpului cu str. Mehedinți au fost necesare aproximativ şase luni de la hotărârea comisiei să înțeleg și și experimentul se întinde tot pe o perioadă asemănătoare? Dacă pentru str. Mehedinți există și o altă ieșire pe partea opusă pentru cei de pe Câmpului este singura ieșire, care acum e mult mai dificilă la orele de vârf. Ce să mai spun de spațiul foarte mic care nu permite accesul mașinilor mai lungi", spune ea. 

Şi Adriana Merce critică decizia Primăriei. "Sensul giratoriu de pe câmpului, nou înființat în loc să fluidizeze traficul, nu face alceva decât să-l încurce şi mai mult", spune ea. "Aseară era complet blocat din cauza unei mașini parcate în sens și nu se putea intra pe Câmpului. Nu e prima data când se întâmplă așa ceva. Dar va bateți joc de noi.. dacă tot ați vrut să le dați prioritate celor de pe Mehedinți, deși au și o altă posibilitate de ieșire, puneți domnule un stop pe Câmpului și ați rezolvat problema, dar așa încurcați circulația. În urmă cu câteva zile era blocat autobuzul, acum o ia pe sens interzis".

Adriana Mihnea reclamă şi ea: "E un sens giratoriu demn de Cartea Recordurilor", spune ea. "Ne blocați accesul pe strada câmpului, prin sensul giratoriu pe care l-ați implementat în mijlocul străzii și așa extrem de înguste. Pe strada Câmpului circulă și mașini mari cu diverse materiale de construcții și autobuze, care nu încap și blochează efectiv treficul".

Încă o plângere, scrisă de clujeanul Vasile Mariş: "Sensul giratoriu este atât de strâmt încât nu se poate lua curba", spune el. "De vreo două zile am stat mai bine de 20 de minute că s-a blocat o mașină mai mare care nu putea să vireze în față, nici să dea în spate. Oare nu se fac niște constatări la fața locului, când se face o astfel de modificare? Nu funcționează un astfel de sens. Mai mult, autobuzul 42 nu poate să ia curbă și o ia pe sens invers, riscând să facă accidente. Ori nimănui nu-i pasă de așa ceva".

Amintim, strada Câmpului în zonă, până la sensul giratoriu cu strada Islazului, e extrem de problematică în lumina traficului auto, în special dimineaţa. Miile de clujeni care locuiesc în zona haotică urbanistic a străzii aşteaptă uneori zeci de minute pe acest tronson până să poată depăşi sensul giratoriu.

"Dimineaţa e absolut imposibil să se intre pe strada Câmpului de pe străzile secundare", spunea recent primarul Emil Boc. " Vom comanda un studiu de circulaţie care să ofere soluţii. E într-adevăr o problemă reală, o avem în vedere". Intersecţia grupează două străzi foarte populate: Mehedinţi e cea mai aglomerată stradă din oraş iar pe Câmpului au fost construite sute de blocuri şi case în ceea ce arhitecţii au numit cea mai haotică stradă a oraşului.

Mănăştur e cel mai mare cartier clujean şi printre cele mai dense din ţară, cu aproximativ 80.000 de locuitori. Faptul că blocurile de aici au fost proiectate cu un loc de parcare la fiecare 10 apartamente face ca acum, în special pe strada Mehedinţi, lipsa locurilor de parcare să fie cronică.

Etichete
Comenteaza