Boc s-a pregătit pentru câinii trimişi la oraş. Adăpostul se extinde VIDEO

Boc s-a pregătit pentru câinii trimişi la oraş. Adăpostul se extinde VIDEO
Poliţia locală a început luna octombrie cu 14 câini comunitari ridicaţi de pe domeniul public. Primarul spune că maidanezii clujeni sunt de fapt câini de provenienţă rurală.

Edilul Emil Boc a anunţat, ieri, că a decis să aloce fonduri, la rectificarea bugetară, Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) pentru a suplimenta numărul de locuri din adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe str. Bobâlna.

"Opt câini au fost ridicaţi din zona Sinterom, trei câini de pe str. Partizanilor, un câine de pe str. Tarniţa nr. 4 şi doi câini de pe str. Predeal. Astfel de actiuni vor continua si în perioada ulterioară. În total, în 1 octombrie au fost ridicaţi 14 câini de pe domeniul public", a informat Poliţia locală din cadrul primăriei. Animalele au ajuns la centrul pentru câinii fără stăpân administrat de RADP.

Boc a informat că a decis să susţină financiar, la rectificarea din octombrie a bugetului local, un proiect de extindere a adăpostului RADP, modernizat în 2010 cu 1,6 milioane lei. Alţi 450.000 de lei ar costa proiectarea şi execuţia extinderii adăpostului, bani care urmează să vină de la bugetul local şi să acopere înfiinţarea a peste 60 de locuri noi pentru câini. La ora actuală, centrul RADP de adăpostire a câinilor comunitari are 157 de locuri.

Numărul câinilor adoptaţi în Cluj-Napoca a crescut de patru ori în septembrie faţă de lunile anterioare, pe fondul scandalului în centrul căruia a fost propunerea de eutanasiere a câinilor maidanezi. În centrul RADP se află în prezent 132 câini. Dintre aceştia, 85 au fost capturaţi în septembrie. Alţi 88 au fost deja adoptaţi. "Tendinţa de adopţie e în creştere. Înainte erau 20-23 pe lună adopţiile, în septembrie sunt 88", a explicat edilul.

Primarul a menţionat că că nu a fost eutanasiat nici un căţel din adăpost, exceptându-i "pe cei bolnavi, potrivit legii", şi trei căţei loviţi în accidente rutiere. În schimb, edilul s-a plâns că maidanezii din oraş sunt aduşi din mediul rural, cei mai mulţi câini fiind ridicaţi din zone periferice ale oraşului. "Cei mai mulţi câini abandonaţi provin de lângă păduri. Ne apar pe la marginea oraşului, în Sopor, la Pata Rât, câini care sunt de provenienţă rurală, aduşi la oraş", a spus Boc.

 

 

 

Comenteaza