Un consilier local vrea ca Aleea Stadionului să se numească Ion Moina

Un consilier local vrea ca Aleea Stadionului să se numească Ion Moina
Un consilier local a trimis primăriei o propunere prin care solicită redenumirea Aleii Stadionului cu numele sportivului clujean Ion Moina.

Consilierul local PNL Ioan Bîldea cere primăriei clujene redenumirea Aleii Stadionului în Ion Moina.

"Dincolo de implicațiile în viața sportivă ale marelui campion și recordman național, consider importantă atribuirea acestui nume aleii și din respect față de fanii Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

Totodată, consider că ar fi un gest simbolic de susținere a tuturor sporturilor, cu atât mai mult cu cât în zonă se găsesc mai multe obiective consacrate acestui tip de activitate: Cluj Arena (cu cele două piste pentru atletism), Sala Sporturilor Horia Demian, Sala Polivalentă, Complexul de Natație al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Parcul Dr. Iuliu Hațieganu (sediul Facultății de Educație Fizică și Sport), lacul artificial amenajat în cursul Someșului Mic destinat canotajului (în prezent nefolosit)", şi-a motivat el cererea. 

Propunerea sa vine după ce municipalitatea şi-a anunţat întenţia de a schimba denumirea Aleii Stadionului în Aleea Somodi Istvan, odată cu modernizarea acesteia. "Intenția s-a concretizat printr-o propunere în Comisia IV pentru învățământ, cultură, culte, drepturile omului, minorități si societatea civilă a Consiliului Local Cluj-Napoca, de unde, cu un singur vot împotrivă, al meu, aceasta a fost înaintată către Comisia Județeană Pentru Atribuiri Denumiri", a precizat Bîldea, într-un comunicat de presă.

 

Comenteaza