Autostrada Transilvania ia avânt. S-au anunţat câştigătorii si termenul de execuţie pentru tronsonul Câmpia Turzii - Târgu Mureş

Autostrada Transilvania ia avânt. S-au anunţat câştigătorii si termenul de execuţie pentru tronsonul Câmpia Turzii - Târgu Mureş
Ministerul Transporturilor a anunţat marţi câştigătorii licitaţiei pentru proiectul de execuţie şi realizare a Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş, în lungime totală de 56,51 km. Acest tronson, care face parte din Autostrada Transilvania, a fost împărţit în cinci loturi.

Ministerul Transporturilor a informat că s-a finalizat procedura de licitaţie privind atribuirea contractelor aferente Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş, primele proiecte de investiţii ale anului 2015 ce au ca sursă de finanţare Fondurile Europene Nerambursabile.

Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) , aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, proiectarea şi execuţia lotului întâi din tronsonul Ogra - Câmpia Turzii vor fi realizate de Asocierea SC GEIGER TRANSILVANIA SRL - WILHELM GEIGER GmbH & Co.KG. Valoarea lucrărilor este de 55,78 milioane lei fără TVA, durata de proiectare este de 4 luni iar execuţia de 12 luni. Lungimea lotului este de 3,6 km iar perioada de garanţie, 4 ani.

Lotul al doilea din porţiunea Ogra - Câmpia Turzii are o lungime de 17,9 km iar câştigătorul desemnat pentru proiectarea şi execuţia sa este Asocierea JV SC STRABAG SRL - SC STRACO GRUP SRL. Valoarea totală a lucrărilor este de 397, 71 milioane de lei fără TVA şi are aceeaşi durată de proiectare şi execuţie, de 16 luni, şi 4 ani garanţie.

Cel de-al treilea lot din această autostradă , Ogra - Câmpia Turzii va fi proiectat şi executat de Asocierea SC STRACO GRUP SRL - SC SPECIALIST CONSULTING SRL - SC TOTAL ROAD SRL, pentru suma de 279,74 milioane de lei fără TVA. Duratele de proiectare, execuţie şi garanţie sunt la fel ca şi la celelalte două loturi anterioare, iar lungimea traseului este de 15,7 km.

Al patrulea lot din acest tronson de autostradă, pe distanţa Târgu Mureş - Ungheni, cuprinde şi un drum de legătură şi are o lungime de 9,2 km (din care 4,7 drumul de legătură), iar valoarea de execuţie este de 179,78 milioane lei fără TVA. Perioada de garanţie este de 4 ani iar cea de execuţie este de 12 luni.

Ultimul lot licitat de CNADNR se referă la bucata de autostradă dintre localităţile Ungheni şi Ogra, cu o lungime de 10,1 km. Câştigător a fost desemnat aici Asocierea JV SC STRABAG SRL - SC STRACO GRUP SRL, iar valoarea de execuţie este de 251,34 milioane de lei fără TVA. Asocierea acordă o garanţie de 4 ani şi trebuie să termine lucrarea în 12 luni.


„În prezent, ofertanții pot depune contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor - CNSC în termenul legal de 10 zile, calculat de la data comunicării rezultatelor. Dupa expirarea termenului legal anterior menționat, în cazul în care nu vor exista contestații, CNADNR va putea semna printre primele contracte pe anul acesta, cele aferente Autostrăzii Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş. Aceste loturi în lungime totală de 56,51 km fac parte din Autostrada A3, Braşov - Cluj - Borş" a declarat Ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

 

 

Comenteaza