“U” renunţă la asocierea cu primăria

“U” renunţă la asocierea cu primăria
Universitatea a cerut rezilierea contractului de asociere privind un teren pe care clubul urma să realizeze o bază de antrenament.

Primăria spune că “studenţii” nu mai au bani să construiască. Centrul sportiv cu teren de antrenament din cartierul Gheorgheni nu se va mai realiza. Consilierii locali vor dezbate la şedinţa de joi rezilierea contractului de asociere prin care Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţia clubului de fotbal Universitatea un teren de peste 2,7 hectare pentru realizarea unei baze de antrenament. Potrivit viceprimarului Radu Moisin, clubul nu ar mai dispune de fonduri necesare amenajării bazei sportive.

 

Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca s-a asociat anul trecut cu Universitatea Cluj, căreia i-a pus la dispoziţie un teren de peste 2,7 hectare de pe strada Alexandru Vaida Voievod pentru realizarea unui teren de sport pentru seniori, a unui centru sportiv pentru juniori şi a unei unităţi de cazare. Plenul CL a aprobat asocierea în 6 octombrie 2009, iar contractul a fost semnat în 23 noiembrie, pe o perioadă de 40 de ani, cu obligaţia partenerului municipalităţii de a pune în funcţiune obiectivul în 12 luni de la semnarea contractului.

 

“Noi am primit o adresă de la clubul de fotbal Universitatea prin care aceştia solicită încetarea contractului de asociere în participaţiune încheiat în noiembrie anul trecut. Contractul nu a produs efecte. Noi înţelegem punctul de vedere al conducerii Universităţii, că în prezent este o perioadă dificilă pentru investiţii. De aceea urmează să supunem atenţiei plenului CL rezilierea acestui contract”, a explicat ieri pentru ZIUA de CLUJ viceprimarul Radu Moisin.

 

Astfel, în şedinţa de joi consilierii locali vor dezbate propunerea clubului Universtitatea de a pune capăt asocierii. Potrivit solicitării “Şepcilor roşii”, clubul invocă faptul că amplasamentul din Gheorgheni nu a fost predat.

 

“Contractul încheiat la data de 23.10.2009 până în prezent nu a produs efecte faţă de asociaţi, nefiind îndeplinit obiectul acestuia în raport cu scopul avut în vedere la încheierea sa. De asemenea, terenul prevăzut la art. 3.1 din contractul menţionat mai sus, considerat în opinia noastră ca fiind elementul principal în vederea realizării scopului asocierii, nu a fost predat”, se arată în adresa semnată de patronul “studenţilor”, Florian Walter.

 

Pe masa consilierilor locali se va afla joi, alături de cererea formulată de club şi de contractul de asociere, şi un proces-verbal de predare-primire a terenului, datat 16.11.2009, semnat din partea Primăriei Cluj-Napoca de Adrian Henţ (consilier Serviciul cadastru şi carte funciară), Ion Buligă (consilier Serviciul strategie urbană) şi Virginia Muntiu (consilier Serviciul administrare terenuri). Din partea clubului Universitatea, actul este semnat de Teodor Pop, care este şi reprezentantul municipalităţii în Consiliul de Administraţie al “U” Cluj.

 

Viceprimarul Radu Moisin a explicat că terenul de 2,7 hectare din cartierul Gheorgheni a fost predat în 16 noiembrie şi că, de fapt, cei de la club nu mai pot realiza deocamdată această bază sportivă. “Din păcate, noi nu aveam altă alternativă. Nu deţinem terenuri de sport pe care să le punem la dispoziţia clubului pentru antrenamentele echipei, dar nici pentru pregătirea juniorilor. Nu avem alte planuri pentru terenul din Gheorgheni. Amplasamentul se află lângă cele 1,2 hectare pe care le-am pus la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii pentru realizarea bazinului de polo. Sperăm ca acesta să se construiască. Din câte am înţeles, cei 100 de juniori ai clubului Universitatea se pregătesc la baza sportivă Napoca Sport din Gheorgheni şi cei de la club se descurcă pe această parte. Dacă vom avea alte posibilităţi pe viitor, noi îi vom sprijini, ca un semn că recunoştem eforturile pe care le fac pentru a orienta tinerii din Cluj către sport”, a declarat Moisin pentru ZIUA de CLUJ.

 

Reprezentanţii nou-promovatei în Liga I au evitat ieri să comenteze situaţia, urmând să îşi precizeze poziţia într-una din zilele următoare.

 

Ar putea primi sprijin de la Primăria Feleacu

 

O nouă bază sportivă este plănuită de autorităţile din comuna Feleacu, pe care primarul Nicolae Balea a declarat că doreşte să o pună la dispoziţia celor de la “U”, care ar urma să o şi administreze.

 

Primăria comunei Feleacu lucrează la documentaţia de licitaţie pentru atribuirea proiectului de investiţie ce include un stadion de 1.500 de locuri, un hotel cu 28 de camere şi două terenuri de antrenament. Proiectul a fost evaluat la trei milioane de euro. Primarul Nicolae Balea a explicat că lucrările vor fi achitate eşalonat, pe o perioadă de patru ani, de la bugetul local. în 2010, suma alocată este de 240.000 de euro.



Comenteaza