Camere video de supraveghere în Floreşti. Vezi când se instalează şi cât costă

Camere video de supraveghere în Floreşti. Vezi când se instalează şi cât costă
Primăria comunei Florești a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitaţia pentru achiziţia sistemului de supraveghere video în cea mai mare comună din România.

Investiţia are valoarea estimată la 2,536 milioane de lei iar o parte din camerele video ar putea fi amplasate în acest an în intersecţiile mari ale localităţii.

Proiectul se numeşte "Lucrări de execuție sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității în localitatea Florești, jud. Cluj" iar presa a numit acest proiect "Big Brother", după un cunoscut show de televiziune, în care mai mulţi concurenţi sunt urmăriţi permanent o perioadă de timp într-un spaţiu închis şi sunt eliminaţi pe rând, până rămâne un câştigător.

Potrivit Primăriei Floreşti, data limită de depunere a ofertelor este 5 mai ora 10, iar în aceeași zi de la ora 11 urmează să aibă loc deschiderea ofertelor. Criteriul de atribuire al contractului va fi oferta cu prețul cel mai scăzut, cu respectarea cerințelor din Caietul de Sarcini.

"Este vorba de una din licitațiile din cadrul Programului de Investiții. Camerele video vor fi în număr de 137, anul acesta urmând să fie montate cele din intersecțiile mari și realizat sistemul central de monitorizare. Trebuie punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Camerele de supraveghere vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor. Este un fapt verificat și deja implementat cu success în multe orașe mari din Europa și chiar în Cluj Napoca", a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Potrivit reprezentanților Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Florești, este vorba de o o investiție multianuală, urmând să fie instalate 39 camere 4G cu alimentare și fotovoltaică pe stâlpi, 75 camere pe stâlpi pentru intersecții și 23 camere Master Slave în intersecțiile majore, precum și sistemul de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare și prezentare imagini.

 

 

Comenteaza