50.000 de lei pentru instruirea pe litoral a angajaţilor primăriei

50.000 de lei pentru instruirea pe litoral a angajaţilor primăriei
Primăria Cluj-Napoca plăteşte pentru instruirea angajaţilor săi. Aceştia participă la cursuri de formare pe litoral, în plin sezon, împreună cu familia.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) organizează anual cursuri de pregătire profesională pentru angajaţi din administraţie. Ca să le facă atractive pentru funcţionărime şi să îşi poată încasa banii de la stat, firmele care au câştigat licitaţiile cu ANFP fac aceste cursuri în zone turistice, în plin sezon. Şi, de regulă, de formă, ca să fie toată lumea fericită.

În special, angajatul din administraţia locală, care se alege şi cu o diplomă, şi cu o vacanţă din timpul serviciului, plătită de angajator. Transportul şi cazarea sunt plătite, iar el poate merge cu un membru al familiei.

În vara care a trecut, a plouat cu astfel de cursuri de formare pe litoral, la Mamaia sau la Eforie Nord. Scriam în 8 septembrie că 57 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Cluj s-au înghesuit la şcolarizarea de pe litoral. După 27 de zile de la cererea trimisă primăriei Cluj-Napoca, am primit şi de acolo răspuns: 13 angajaţi s-au specializat vara, la mare, ceea ce a costat bugetul judeţului aproape 50.000 de lei.

În perioada menționată de dumneavoastră, au participat la cursuri de perfecționare un număr de 13 angajați ai Primăriei municipiului Cluj-Napoca din cadrul Direcției generale comunicare, dezvoltare locală și management preiecte, Direcția Economică, Serviciul public pentru administrarea parcărilor și Cabinet viceprimar.

Cursurile s-au desfășurat în perioadele 16-23 august, 3-12 iulie și 19-26 iulie, având ca tematică Gestionarea documentelor unei instituții publice; Acte, contracte, operaţiuni și proceduri administrative. Norme și proceduri de tehnică legislativă; Managementul timpului, priorităților și stresului. Gestionarea conflictelor; Contabilitate financiară și de gestiune pentru instituții și autorități publice; Arhivarea documentelor. Organizarea și gestionarea arhivei. Arhivarea electronică; Salarizarea personalului bugetar, inclusiv salarizarea personalului implicat în proiecte finanțate din fonduri europene; Bazele administraţiei eficiente; Managementul modern al administrației publice. Costul total ale acestor cursuri, incluzând taxa de participare, servicii hoteliere și cheltuielile de deplasare a fost de 49.313,83 lei", a transmis Biroul Mass-Media al primăriei.

Deşi ZIUA de CLUJ a solicitat expres, reprezentanţii primăriei nu au dorit să facă publice şi numele angajaţilor care şi-au făcut concediu pe bani publici.

Comenteaza