Strada nimănui. Oamenii plătesc taxe dar nimeni nu repară drumul

Strada nimănui. Oamenii plătesc taxe dar nimeni nu repară drumul
O stradă care ţine administrativ de Cluj-Napoca este, practic, a nimănui. Din cauza situaţiei juridice complicate, strada nu poate fi reparată şi arată jalnic.

Strada Triajului se află în Baciu, dar administrativ ţine de primăria Cluj-Napoca, numai că proprietar este statul român care a concesionat drumul către Compania de Căi Ferate SA.

Primăria Cluj a informat în urmă cu câteva luni că nu poate reabilita strada până nu trece în proprietatea publică a municipiului şi că a început demersuri juridice pentru preluarea acestei străzi de la CFR SA. Nici acum procedura nu este finalizată, mai mult, reprezentanţii primăriei Cluj spun că CFR SA nu şi-a dat avizul pentru trecerea acestei străzi în proprietatea publică a municipiului.

Primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, spune că oamenii din zonă şi-au pierdut răbdarea şi vin la primărie să-i ceară să găsească soluţii pentru repararea drumului.

Luna trecută, edilul comunei Baciu a făcut o nouă adresă către CFR SA în care solicita clarificări cu privire la situaţia drumului iar răspunsul primit în data de 14 octombrie de la Compania Naţională CFR SA nu schimbă cu nimic situaţia de până acum.

Strada Triajului se află în proprietatea statului român şi concesiunea CN CFR SA şi se află în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare", se arată în adresa trimisă către administraţia din Baciu.

„Pe strada respectivă există şi firme mari dar şi persoane fizice, cu toţii fiind plătitoti de taxe şi impozite la buget şi sunt pe bună dreptate, extrem de nemulţumiţi", spune primarul Florin Mureşan.

Locuitorii din comuna Baciu care vin cu maşinile la serviciu în Cluj-Napoca au primit recent şi o veste bună din partea administraţiei municipiului. În Comisia de Sistematizare a Circulaţiei s-a luat decizia amplasării unui sens giratoriu pe Calea Baciului, la intersecţia cu strada Valea Seacă.

Până la soluţionarea realizării unui sens giratoriu pe Calea Baciului, la intersecţia cu strada Valea Seacă, prin identificarea proprietarului terenului si achiziţionarea acestuia de Primărie, s-a aprobat refacerea marcajului longitudinal pe Calea Baciului, în dreptul numărului 47, astfel încât să permită virajul la stânga şi se va realiza marcaj cu insula haşurată", informeză primăria Cluj-Napoca.

Primarul comunei Baciu mai afirmă că instituţia pe care o conduce a făcut şi alte demersuri pentru fluidizarea circulaţiei pe drumul naţional care leagă comuna de Cluj-Napoca. Florin Mureşan spune că DRDP Cluj a demarat o licitaţie pentru lărgirea drumului de la intrarea în comună, dar încă lucrarea nu a fost adjudecată.

Comenteaza