Bani pentru drumurile comunale din judeţ

Bani pentru drumurile comunale din judeţ
Consilierii judeţeni ai Clujului s-au reunit luni într-o şedinţă extraordinară, pentru a decide repartizarea câtorva milioane de lei, primiţi de la guvern din taxa pe valoare adăugată, pentru drumurile comunale.

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca a comunicat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumuri judeţene şi comunale, potrivit prevederilor art.1 din Hotărârea Guvernului nr.911/2015 privind repartizarea pe judeţe a sumelor necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Astfel pentru Judeţul Cluj s-a alocat suma de 11,9 milioane de lei.

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 258 din 18 noiembrie 2015 s-a aprobat alocarea sumei de circa 3.5 milioane de lei pentru drumurile judeţene, iar suma de aproximativ 8.3 milioane de lei a rămas pentru drumurile comunale din judeţ.

Art. 3 al hotărârii de guvern prevede că "Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale se face în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor, de către consiliul judeţean, prin hotărâre, după consultarea primarilor."

Consilierii judeţeni au mai păstrat nerepartizată o sumă de circa 733.000 de lei care urmează să fie împărţită către unele primării care încă nu au primit bani din cauza faptului că documentaţia cerută nu era completă.

 

Comenteaza