Boc s-a „sucit". Nu mai recepţionează străzile din centru. „Va trebui refăcut pe bucăţele"

Boc s-a „sucit
Primarul Clujului a dat de înţeles că a amânat recepţionarea străzilor asfaltate pe bani europeni. Boc şi-a reiterat nemulţumirea faţă de calitatea lucrărilor.

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat luni, la Realitatea FM, că străzile din centrul oraşului, modernizate pe bani europeni, nu vor fi recepţionate până la primăvară. Este vorba de proiectul care viza reabilitarea tramei stradale, de-a lungul liniei de tramvai, contract derulat de asocierea Diferit-Kiat, şi de modernizarea „Oraşului-comoară", care prevedea reabilitarea străzilor IC Brătianu, Memorandumului, Avram Iancu şi Moţilor, realizată de Viarom. În urmă cu numai o săptămână, tot la Realitatea FM, Boc afirmase că a dat deja dispoziţia de începere a recepţiei lucrărilor.

Primarul a mai spus atunci că este nemulţumit de calitatea unora dintre finisaje. Un sondaj realizat de ZIUA de CLUJ a arătat că foarte mulţi dintre clujeni sunt de aceeaşi părere: dintre cele 680 de voturi exprimate, 509, adică 75%, au fost critice.

„Sunt nemulţumit de calitatea unor lucrări din zona centrală, de pe strada Bariţiu, ca să vă dau un exemplu, dar şi de alte lucrări punctuale de pe străzile care s-au finalizat. Am dispus începerea recepţiei lucrărilor, mă refer la proiectul care a vizat Avram Iancu, Memorandumului, Moţilor, Brătianu, Horea, Bariţiu. Lucrările nu sunt recepţionate şi urmează acum să se facă procedura de recepţie. Am discutat în această dimineaţă (n.r. luni, 15 februarie) aceste lucruri", a spus Boc lunea trecută.

Lunea aceasta, răspunzându-i unui ascultător, primarul a părut că s-a "sucit" şi a spus că recepţia nu se va face până la primăvară. „Nicio lucrare din zona centrală nu este recepţionată. În această primăvară se vor recepţiona toate lucrările, începând cu strada Horea, continuând cu strada Bariţiu, care a fost, din punctul meu de vedere, foarte prost realizată. S-au făcut lucrări în grabă, doar pentru a nu lăsa sfârşitul de an şi revelionul cu noroi. Acolo va trebui pe bucăţele refăcut; în special pe Bariţiu, dar şi pe celelalte străzi. Acolo unde inspectorii de specialitate vor constata că o dală nu e bine pusă, nu e distanţa legală păstrată, se va repara pe cheltuiala constructorului totul, în integralitate. Asta vreau să ştiţi, nicio lucrare nu e recepţionată. Totdeauna termenul de finalizare este una, iar recepţia este alta. Şi se face o echipă de specialitate în teren, pe fiecare componentă în parte", a subliniat Emil Boc.

Lucrările ar fi trebuit terminate şi recepţionate încă de la finalul anului trecut, însă termenul de finalizare a fost prelungit cu şase luni.

 

 

Comenteaza