Unde ar urma să fie construit noul spital monobloc pentru copii

Unde ar urma să fie construit noul spital monobloc pentru copii
Un consilier judeţean al PNL a prezentat la Realitatea FM Cluj care ar putea fi locul unde urmează să se construiască noul spital monobloc pentru copii.

Consilierul judeţean PNL Mariana Leş a declarat marţi la postul de radio Realitatea FM Cluj că una dintre variantele pentru construirea viitorului spital monobloc pentru copii este pe un teren al USAMV, localizat în zona livezii Palocsay.

"Acum suntem în procedură de identificare a terenului. S-a luat legătura cu USAMV-ul, care are ceva teren, undeva spre Palocsay, dar încă mai căutăm şi alte variante de teren", a declarat Mariana Leş, în emisiunea "1 la 1", realizată de Ionel Lespuc.

Consilierul judeţean a spus că ar fi foarte important ca toate secţiile care există într-un spital de copii să fie într-un singur loc.

"Spitalul monobloc de copii devine o prioritate a noastră având în vedere că Spitalul de copii astăzi e o parte revendicată, o parte împărţit în tot oraşul. Suntem în faza în care am găsit mai multe variante de teren, ne trebuie 1,5 ha, şi încercăm să găsim cea mai bună locaţie, care să se preteze la un asemenea obiectiv.Terenul de pe Victor Babeş e prea mic, e numai 7.000 mp, iar noi avem nevoie de 1,5 ha. Îmi doresc ca spitalul de copii să fie proiectul principal al mandatului meu ca şi proiect nou, dincolo de drumurile judeţene. Din bugetul judeţului se poate construi clădirea în sine, după aceea discutăm de dotări, dar bugetul judeţului poate să ducă o investiţie într-o clădire care va fi o clădire monobloc", a declarat într-n interviu penru ZIUA de CLUJ, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Şeful forului judeţean a mai spus că dacă nu se va găsi teren care să fie preluat fie de la universitate, fie de la o unitate militară, fie de la o altă instituţie, mai există varianta ultimă, aceea de expropriere, fiind un obiectiv de utilitate publică.

 

 

Comenteaza