Fără parcări rezervate pentru hotelurile din centrul Clujului
- Scris de Anca Muresan
- 04 Apr 2017, 17:21
- Administraţie
- Ascultă știrea
Amintim că anul trecut s-a luat decizia istorică de a fi dublat preţul parcării, de a se limita durata staţionării la trei ore şi, mai cu seamă, de a se renunţa la abonamentele transmisibile pentru persoane juridice în zona I din Cluj-Napoca. Banca Română pentru Dezvoltare şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au primit derogare în şedinţa forului local din martie, respectiv câte un loc de parcare rezervat pentru transport de valori şi pentru protocol.
"Am plecat de la o cerere a Băncii Naţionale a României, care din motive de securitate are nevoie să îşi parcheze maşina de transport valori în spatele instituţiei, şi una a UBB, care a explicat că organizează simpozioane sau întâlniri cu ambasadori şi nu poate trimite ambasadorul să parcheze în zona II. Fiecare bancă şi universitate care va solicita locuri rezervate va primi câte unul", a spus viceprimarul Dan Tarcea.
300 de lei este suma pe care vor trebui să o achite lunar instituţiile care primesc loc rezervat de parcare prin această modificare a anexei la Hotărârea Consiliului Local (HCL) nr. 26/2010. Tarcea a subliniat că tariful este valabil doar în 2017, deoarece tarifele nu se pot modifica în timpul anului, şi că din ianuarie pentru locurile rezervate se va plăti "o sumă considerabilă".
Pe ordinea de zi a şedinţei CL din 4 aprilie figurează, aşadar, o plângere formulată de cele trei hoteluri, prin avocatul Camelia Aldea, prin care se solicită derogări şi în cazul acestora, fiindcă "desfăşoară activităţi de turism în care oferirea de locuri de parcare pentru clienţi este obligatorie, aşa cum s-a impus şi în autorizaţia de funcţionare".
"Soluţiile pe care ni le-aţi oferit, şi anume folosirea parkingului de la primărie, au adus o serie de nemulţumiri din partea turiştilor datorită distanţei faţă de hoteluri şi a modului de parcare anevoios", se mai arată în plângerea formulată.
Pe cale de consecinţă, reprezentanţii unităţilor hoteliere au cerut primăriei rezervarea a unui număr de cel puţin şase locuri de parcare per unitate în parcarea cu barieră din Piaţa Unirii, eliberarea unor abonamente transmisibile valabile pentru zona I, în temeiul calităţii de riveran şi introducerea abonamenetelor valabile 24 de ore la un preţ rezonabil folosite exclusiv de către turişti. Consilierii nu s-au lăsat înduplecaţi şi au refuzat să dea curs solicitărilor.