Încep lucrările în Mănăştur. Ce se schimbă

Încep lucrările în Mănăştur. Ce se schimbă
Primăria vrea să demareze o serie de lucrări în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, menite să reducă ambuteiajele.

Primăria clujeană aşteaptă săptămâna aceasta să iasă autorizaţiile de construire pentru două obiective din cartierul Mănăştur. Este vorba despre sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Câmpului şi Calea Mănăştur, respectiv despre lărgirea la trei benzi a străzii Câmpului, sectorul cuprins între Izlazului şi Mehedinţi. Sunt două puncte fierbinţi pe harta oraşului, care îi fac pe şoferi să piardă timp preţios în trafic, mai ales dimineaţa, când se zoresc spre locurile de muncă.

„Toate avizele pentru aceste proiecte au fost obţinute, mai trebuiau depuse planşe pentru nişte suprapuneri. Am avut întâlniri cu proiectanţii, cu urbaniştii de la noi din primărie. Sper ca săptămâna aceasta să iasă autorizaţiile de construire şi să ne apucăm de lucru", a spus viceprimarul Dan Tarcea.

La intersecţia dintre Calea Mănăştur şi Câmpului există acum semafoare, dar municipalitatea consideră că un sens giratoriu ar asigura o fluidizare mai bună a traficului. Mai sus, pe Câmpului, dimineaţa se circulă bară la bară, iar edilii au considerat că pot lărgi strada cu o bandă, prin reducerea trotuarului. „Am descoperit pe Câmpului şi o zonă de 350 mi care trebuie urbanizată şi a fost prinsă în proiect", a subliniat Tarcea.

Deşi s-a anunţat realizarea a două bretele, acestea nu vor fi realizate deocamdată. Acestea ar fi trebuit amenajate în zona sensului giratoriu Izlazului - Câmpului - Frunzişului, legând lzlazului de Câmpului şi Câmpului de Frunzişului. „Situaţia juridică a terenului nu ne permite în momentul de faţă să realizăm acele bretele", a afirmat viceprimarul.

Tot în Mănăştur, municipalitatea mai are o serie de proiecte, dar într-un al doilea val de lucrări. Unul este modernizarea străzii Izlazului, care va fi lărgită prin desfiinţarea unor parcări sau schimbarea modului în care sunt orientate maşinile staţionate.

De asemenea, la intersecţia cu Mehedinţi se va realiza un nou sens giratoriu. Calea Mănăştur va fi la rândul său modernizată, urmând ca în zonele unde trotuarul actual este prea generos să se treacă la reducerea sa. Toate lucrările din Mănăştur vor fi realizate de Regia de Administrare a Domeniului Public, aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca.

Comenteaza