Comuna Baciu va primi 20 de milioane de lei de la guvern prin PNDL

Comuna Baciu va primi 20 de milioane de lei de la guvern prin PNDL
Primăria comunei Baciu a primit una dintre cele mai consistente sume destinate comunelor din judeţ, de la guvern, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), pentru realizarea unor obiective de investiţii pentru perioada 2017-2020.

Primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, a declarat că dintre proiectele depuse de administraţie pentru modernizarea comunei au fost selectate patru dintre acestea, de 20,2 milioane de lei, adică aproximativ 5,3 milioane de euro.

Cele patru obiective finanţate prin PNDL, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, sunt înființare rețea de canalizare în localitățile Sălistea Nouă, Corușu, Popești și stație de epurare în localitatea Popești - 5,6 milioane lei, rețea de canalizare și stație de epurare în localitatea Suceagu- 10 milioane, construire grădiniță - 4,5 milioane, extindere rețea de canalizare pe străzile Brădetului, Planetelor, Cimitirului, Salcâmului și Mesteacănului - 2,8 milioane.

Primarul a mai afirmat că pe lângă cele patru proiecte selectate pentru finanţare prin PNDL au mai fost depuse de către administraţia comunei la guvern şi alte proiecte pentru comunitate.

Reamintim că întreaga sumă primită de judeţul Cluj de către unităţile administrativ teritoriale din oraşe şi comune în această etapă a doua de finanţare prin PNDL este de 670 de milioane de lei, Clujul fiind pe locul 31 pe ţară la aceste alocări.

Comenteaza