7,6 milioane lei pentru drumurile Clujului: reabilitări, reparaţii după furtună şi deszăpezire

7,6 milioane lei pentru drumurile Clujului: reabilitări, reparaţii după furtună şi deszăpezire
Consiliul Judeţean (CJ) a decis suplimentarea fondurilor pentru îmbunătățirea infrastructurii drumurilor județene din Cluj.

În vederea eliminării efectelor negative pe care furtuna din 17 septembrie le-a produse în ceea ce privește drumurile județene, CJ a decis suplimentarea bugetului propriu cu 1 milion de lei, sumă care urmează a fi folosită în vederea degajării arborilor, a pietrișului și a altor materiale depuse pe  DJ 764B Valea Drăganului - baraj Drăgan, DJ 108K limită cu județul Bihor - baraj Drăgan, DJ 107P Mărișel - DN1R și DJ 108C Răchițele - Doda Pilii - Ic Ponor limită cu județul Alba.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță și confort al drumurilor, instituţia a hotărât suplimentarea fondurilor destinate reabilitării și modernizării drumurilor județene cu 4,6 milioane de lei.

Suplimentarea a fost posibilă ca urmare a faptului că suma în cauză, avansată inițial din bugetul CJ, a fost ulterior decontată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ca urmare a situațiilor de lucrări aferente anului 2017, acceptate spre decontare.

Având în vedere apropierea sezonului rece, respectiv necesitatea intervenției pentru deszăpezirea drumurilor județene ce vor fi afectate de căderile de zăpadă, bugetul a fost suplimentat cu 2 milioane de lei.

„Toate aceste suplimentări de fonduri, atât cele pentru efectuarea de lucrări de modernizare, cât și cele pentru degajarea carosabilului afectat ca urmare a furtunii sau cele destinate deszăpezirii, au un singur rol: să crească siguranța, confortul și mobilitatea clujenilor care folosesc drumurile județene", a declarat președintele CJ, Alin Tișe.

Comenteaza