Turda face colectare selectivă pe bune. Au venit primele stații inteligente

Turda face colectare selectivă pe bune. Au venit primele stații inteligente
În urma parteneriatului semnat de către Primăria Turda cu cel mai mare grup de reciclare din Sud-Estul Europei, locuitorii beneficiază de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor.

La Turda au ajuns primele două stații inteligente Sigurec pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care îi recompensează pe loc pe cetățeni pentru deșeurile aduse, conform site-ului local InTurda.ro

Primăria Municipiului Turda a semnat un parteneriat de tip Acord Voluntar cu mai multe companii din grupul românesc de reciclare Green Group, precum și cu organizația de transfer de responsabilitate pentru ambalaje, Next Eco Recycling.

Scopul parteneriatului este de îmbunătățire semnificativă a performanțelor de colectare separată a deșeurilor reciclabile, prin instalarea în Turda a unor echipamente moderne de colectare selectivă a deșeurilor, numite Sigurec.

„Au sosit primele două stații inteligente Sigurec pentru colectarea selectivă a deșeurilor, ce îi recompensează pe loc pe cetățeni pentru deșeurile aduse! Începând de săptămâna viitoare vom veni în ajutorul locuitorilor din Turda cu informații și campanii educaționale despre beneficiile reciclării şi vom arăta cum trebuie să procedați pentru predarea deşeurilor.

Costurile echipamentelor instalate și logistica proiectului sunt asigurate de partenerii din mediul privat, semnatari ai acordului. Totodată, aceștia vor susține valoarea recompenselor acordate cetățenilor în schimbul deșeurilor aduse”, a transmis primarul Turzii, Cristian Matei.

Comenteaza